Va veti casatori sau nu? Cele 4 tipare relationale care determina viitorul unui cuplu

Va veti casatori sau nu? Cele 4 tipare relationale care determina viitorul unui cuplu

Tipul de relatie poate indica daca doua persoane au sau nu sanse mari sa isi petreaca restul vietii impreuna, potrivit unui studiu recent al cercetatorilor de la Universitatea din Illinois, Statele Unite.

acum 103 luni (16 Nov 2015)

Tipul de relatie poate indica daca doua persoane au sau nu sanse mari sa isi petreaca restul vietii impreuna, potrivit unui studiu recent al cercetatorilor de la Universitatea din Illinois, Statele Unite. Potrivit omului de stiinta Brian Ogolsky, conducatorul studiului, exista patru tipare relationale pentru cuplu, influentate de schimbarea disponibilitatii in ceea ce priveste angajamentul casatoriei, precum si de motivele acestei schimbari. Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 376 de cupluri necasatorite, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani. In cele noua luni de analiza, echipa lui Ogolsky a identificat patru tipare diferite de relatie: dramatice, conflictuale, influentate de retelele de socializare si orientate catre partener. Aceste cupluri sunt, de obicei, mai tulburate decat cele care fac parte din celelalte trei tipologii, si petrec mai putin timp impreuna. Pe de alta parte, 12% din cupluri s-au regasit in tiparul relatiilor conflictuale acestea avand cele mai multe certuri.

Al treilea grup este cel al relatiilor influentate de retelele de socializare, pe care l-au "adjudecat" 19% din participantii la studiu. In plus, in cadrul studiului, cuplurile care au declarat ca intentioneaza sa se casatoreasca au fost rugate sa noteze intr-un calendar datele la care au picat pe ganduri cu privire la pasul cel mare. Pe de alta parte, in cazul celor orientati spre fericirea partenerului si al cuplurilor cu relatii conflictuale, sansele despartirii sau ale unui divort sunt mult mai mici. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro