Uzina Dacia-Renault, atacata de hackeri. Productia uzinei din Mioveni, oprita

Uzina Dacia-Renault, atacata de hackeri. Productia uzinei din Mioveni, oprita

UPDATE "O parte a activitatii de productie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectata de disfunctionalitati ale sistemelor informatice si mai multi angajati au fost trimisi inapoi la domiciliu, in cursul diminetii de sambata, 13 mai. UPDATE Constructorul auto Dacia a fost vizat de atacul cibernetic de vineri, iar fluxul de productie a avut de suferit, potrivit Digi 24.

acum 83 luni (13 May 2017)

UPDATE "O parte a activitatii de productie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectata de disfunctionalitati ale sistemelor informatice si mai multi angajati au fost trimisi inapoi la domiciliu, in cursul diminetii de sambata, 13 mai. Pe platforma de la Mioveni a fost convocata o celula de criza care urmareste evolutia situatiei. Vom reveni cu detalii pe masura ce vom avea noi informatii", se arata in comunicatul companiei citat de News.ro.

UPDATE Constructorul auto Dacia a fost vizat de atacul cibernetic de vineri, iar fluxul de productie a avut de suferit, potrivit Digi 24. Potrivit directivei, companiile care furnizeaza servicii esentiale si furnizorii de servicii digitale trebuie sa se conformeze unor norme care vizeaza reducerea riscului cibernetic. Ele pot cere ajutorul Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO)", a declarat Jianu, pentru News.ro. Intregul grup Renault a fost afectat de atacul de tip "ransomware", inclusiv in Romania, au confirmat si pentru Digi24 surse din cadrul companiei.

Cel mai probabil este vorba despre atacul cibernetic de amploare care a afectat deja zeci de tari. Mai precis, acest atac de tip "ransomware" a provocat haos in sistemul medical din Marea Britanie, dar si in randul companiilor din intreaga lume.

Romania este printre tarile cele mai afectate de atacul "WannaCry", potrivit unor site-uri de specialitate. In topul celor aproape 100 de tari vizate de piratii informatici, suntem pe locul noua, potrivit unui grafic afisat de site-ul securelist.com, citat de Digi24:

Hackerii preiau controlul asupra computerelor si cer recompensa. Au fost blocate astfel sisteme computerizate din spitale, scoli, dar si retele de telecomunicatii din aproape toata lumea. Atacul informatic

Reamintim ca un atac informatic "la nivel global" si calificat ca "incident major" de catre Serviciul National d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro