USR si PNL vor contesta la CCR Legea prin care se desfiinteaza notiunea de conflict de interese

USR si PNL vor contesta la CCR Legea prin care se desfiinteaza notiunea de conflict de interese

Unul dintre avantajele pe care PSD le-ar avea ar fi acela ca esenta conflictului de interese sa fie diluata cat mai rapid, ori PNL nu a dorit sa raspunda acestui joc al PSD de a dilua rapid esenta conflictului de interese tocmai pentru a castiga timp ca si in spatiul public si in dezbaterea parlamentara oamenii sa constientizeze pericolul pe care PSD il reprezinta la adresa justitiei si a luptei impotriva coruptiei", a afirmat Raluca Turcan.

acum 85 luni (8 May 2017)

"A fost depusa la registratura Senatului cu mici emotii, ca se termina programul", a afirmat Nicusor Dan.Intrebat cati senatori PNL au semnat sesizarea, liderul USR a spus ca in jur de "sapte sau opt, noua sau zece".

Deputatul a sustinut ca aspectele de neconstitutionalitate pe care USR le-a invocat in sesizarea la Curtea Constitutionala vizeaza principiul bicameralismului si tratatele internationale la care Romania este parte. Deci, in momentul de fata, conflictul de interese este conflict de interese doar daca este intre rude pana la gradul doi. Motivele de control de constitutionalitate pe care le-am invocat sunt in esenta doua - principiul bicameralismului care spune ca intre cele doua Camere ale Parlamentului o versiune a legii nu trebuie sa fie substantial diferita (...) si faptul ca Constitutia spune ca tratatele internationale la care Romania este parte sunt parte din dreptul intern si prevaleaza in fata dreptului intern. "In privinta acestei modificari PNL considera ca diluarea conflictului de interese in forma care a rezultat din comisiile juridice si plenul Camerei Deputatilor reprezinta o alta lovitura a PSD la adresa justitiei si a luptei impotriva coruptiei. Este un fapt limpede ca PSD, in momentul de fata, incearca sa loveasca pe toate laturile acest demers de functionare a justitiei in mod corect si sa slabeasca lupta impotriva coruptiei. Unul dintre avantajele pe care PSD le-ar avea ar fi acela ca esenta conflictului de interese sa fie diluata cat mai rapid, ori PNL nu a dorit sa raspunda acestui joc al PSD de a dilua rapid esenta conflictului de interese tocmai pentru a castiga timp ca si in spatiul public si in dezbaterea parlamentara oamenii sa constientizeze pericolul pe care PSD il reprezinta la adresa justitiei si a luptei impotriva coruptiei", a afirmat Raluca Turcan. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro