USR propune o lege care sa interzica reangajarea la stat a persoanelor pensionate anticipat cu pensie de serviciu

"Partidul Uniunea Salvati Romania considera un astfel de caz revoltator si propune Parlamentului spre adoptare "Legea anti-Ciocoiu", un proiect de lege care sa interzica reangajarea la stat a persoanelor pensionate anticipat cu pensie de serviciu din sistemul de ordine publica, aparare si siguranta nationala.

acum 38 luni (4 Aug 2017)

Uniunea Salvati Romania a anuntat vineri ca va propune o lege care sa interzica reangajarea la stat a persoanelor care s-au pensionat anticipat, cu pensie de serviciu.

Cata vreme este posibila reangajarea la stat, acelasi om beneficiaza de ambele drepturi, asa cum este generalului Ciocoiu, trecut in rezerva cu o pensie de 13.000 de lei si apoi reangajat in Ministerul de Interne, subliniaza USR.

"Partidul Uniunea Salvati Romania considera un astfel de caz revoltator si propune Parlamentului spre adoptare "Legea anti-Ciocoiu", un proiect de lege care sa interzica reangajarea la stat a persoanelor pensionate anticipat cu pensie de serviciu din sistemul de ordine publica, aparare si siguranta nationala. Cumulul pensiei cu salariul este permis, din 2014, gratiei modificarilor legislative aduse de PSD printr-un proiect de lege propus si semnat de actualul prim-ministru Mihai Tudose care culege acum roadele propriilor initiative populiste iresponsabile", se arata in comunicat.

Potrivit proiecutului propus de USR, situatia cumulului pensiei cu salariul nu poate opera in cazul unei persoane care beneficiaza de pensie anticipata in conditiile legii si este reangajata in aceeasi functie ocupata anterior sau in alte functii similare din cadrul altor institutii publice sau subordonate acestora. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro