USR, Gabriel Liiceanu si Mihai Sora strang semnaturi pentru modificarea Constitutiei: fara penali in functii publice

USR, Gabriel Liiceanu si Mihai Sora strang semnaturi pentru modificarea Constitutiei: fara penali in functii publice

Doua guverne au fost schimbate, dar asaltul impotriva legilor justitiei continua pentru ca un grup de politicieni penali, stransi in jurul lui Liviu Dragnea, folosesc puterea pe care o au pentru a scapa de puscarie sau pentru a continua sa fure, iar oamenii continua si ei sa iasa in strada.

acum 72 luni (12 Feb 2018)

Grupul de initiativa este format din filosoful Mihai Sora;

"Fara penali in functii publice" este o initiativa cetateneasca sustinuta de USR care isi propune sa stanga 500.000 de semnaturi in 6 luni pentru a modifica Constitutia. Inainte de inceperea efectiva de strangere a semnaturilor, vor mai fi necesari doi pasi: avizul de la Consiliul Legislativ si publicarea proiectului in Monitorul Oficial.

In prezent, integritatea membrilor din Guvern este reglementata prin lege, dar nu si cea a reprezentantilor autoritatilor publice locale, deputatilor, senatorilor si Presedintelui Romaniei. Iata cum arata noul alineat propus va fi introdus la Art.37 din Constitutie:

"(3) Nu pot fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii." Alaturi de sute de mii de oameni din toata tara. Cele mai mari proteste de strada de la Revolutie incoace, mai multi oameni decat la Revolutie. Doua guverne au fost schimbate, dar asaltul impotriva legilor justitiei continua pentru ca un grup de politicieni penali, stransi in jurul lui Liviu Dragnea, folosesc puterea pe care o au pentru a scapa de puscarie sau pentru a continua sa fure, iar oamenii continua si ei sa iasa in strada. Noi credem ca astazi sunt suficient de multi oameni in societate care isi doresc o curatare a clasei politice. Care s-au saturat ca viitorul lor sa fie decis de niste infractori.

USR arata ca, la nivel european, Constitutii din tari precum Estonia, Danemarca, Polonia sau Luxemburg au astfel de interdictii cu privire la coruptie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro