USR cere eliminarea prevederilor anti-proteste din Statutul Politistilor. "PSD urmareste intimidarea miscarilor de strada. Rusine!"

USR cere eliminarea prevederilor anti-proteste din Statutul Politistilor.

"Noul statut ofera puteri discretionare politistilor care vor avea dreptul sa legitimeze si sa conduca la sediul politiei orice persoana, nu doar pe acelea care sunt suspectate de savarsirea unor fapte ilegale. "Am cerut primariilor marilor orase sa-mi puna la dispozitie notificarile pentru proteste si am constatat ca isi pun ONG-urile de casa sa notifice proteste in locurile traditionale pentru manifestatiile legitime.

acum 73 luni (3 Nov 2017)

"Noul statut ofera puteri discretionare politistilor care vor avea dreptul sa legitimeze si sa conduca la sediul politiei orice persoana, nu doar pe acelea care sunt suspectate de savarsirea unor fapte ilegale. Cateva dintre modificari stabilesc contraventii si infractiuni pentru situatii care in mod evident au legatura cu protestele, desi acest lucru nu este specificat in mod explicit", se arata intr-un comunicat al USR.

Cei doi parlamentari anunta ca Uniunea Salvati Romania va trimite un punct de vedere Ministerului Administratiei si Internelor in care va cere eliminarea acestor articole. Scandarile si folosirea unor obiecte care produc zgomote, vuvuzelele de exemplu, ori a unor instrumente muzicale, in vecinatatea imobilelor de locuit, devin contraventii. Locuinte sunt si in Piata Universitatii si in Piata Victoriei si cam oriunde in Bucuresti. Au inceput cu OUG13, continua cu niste legi aberante de aservire a justitiei si o serie de experimente fiscale. Incapabili sa-si sustina initiativele prin existenta unui interes public in toate aceste demersuri, prefera sa adopte legi care sa descurajeze vocile critice si protestul. Aceste initiative, care urmaresc intimidarea miscarilor de protest, sunt o rusine pentru un partid politic care pretinde ca intelege cum functioneaza democratia", acuza senatoarea Florina Presada.

"Am cerut primariilor marilor orase sa-mi puna la dispozitie notificarile pentru proteste si am constatat ca isi pun ONG-urile de casa sa notifice proteste in locurile traditionale pentru manifestatiile legitime. Jandarmeria aplica amenzi uriase pentru ca protestele ar fi neautorizate, desi, asa cum admite intr-un raspuns la o interpelare pe care i-am adresat-o, chiar Carmen Dan atesta faptul ca Primaria trebuie doar notificata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro