Ursul naravas a mai ucis trei porci in comunele Bustuchin si Albeni: "Exista riscul sa atace si persoane pe care le intalneste"

Ursul naravas a mai ucis trei porci in comunele Bustuchin si Albeni:

Elisabeta Juveloiu, reprezentant al Agentiei pentru Protectia Mediului, spune ca ar fi vorba de un pui de urs: "Agentia de Protectie a Mediului Gorj a facut parte dintr-o comisie si vineri si astazi, care a analizat pagubele produse in gospodariile unor localnici din localitatile Stoina, Hurezani, Bustuchin, cu privire la atacul unui pui de urs.

acum 73 luni (12 May 2015)

Au venit reprezentanti de la AJVPS si ITRSV Valcea si o sa plecam sai-l luam urma. Daca a ajuns la Albeni, inseamna ca a plecat in munte si am scapat de el. Luam mai multi vanatori si mergem sa-i luam urma sa vedem daca mai este in zona", a spus Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, care este si un vanator pasionat. Se pare ca este vorba de un pui de urs Vasile Tonca, directorul Agentiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Gorj, a spus ca se asteapta ordinul de la Ministerul Mediului si Padurilor, pentru a putea impusca ursul: "In momentul in care se va primi ordinul se va pleca in cautarea lui". Elisabeta Juveloiu, reprezentant al Agentiei pentru Protectia Mediului, spune ca ar fi vorba de un pui de urs: "Agentia de Protectie a Mediului Gorj a facut parte dintr-o comisie si vineri si astazi, care a analizat pagubele produse in gospodariile unor localnici din localitatile Stoina, Hurezani, Bustuchin, cu privire la atacul unui pui de urs. Se pare ca este pui, pentru ca este de dimensiune destul de mica, asa a fost descris de catre localnicii care l-au vazut. Aceasta comisie a facut toate demersurile legale, avand in vedere ca specia de urs este o specie care se afla pe lista de protectie a Uniunii Europene si are anumite proceduri pentru a fi extras. Am discutat de dimineata la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, la Directia Biodiversitate, care ne-a asigurat ca s-au primit documentele pe care le-am trimis, se lucreaza la emiterea acordului pentru extragerea acestui exemplar, urmand ca APM Gorj sa emita autorizatia de mediu necesara impuscarii acestui exemplar. Ursul este agresiv, avand in vedere ca peste noapte ataca gospodariile populatiei si reprezinta un pericol daca se intalneste fie cu batrani, care merg la camp cu animalele, fie cu copii. Deja reprezinta un pericol pentru populatiile din zona, avand in vedere ca el nu se mai afla in arealul lui in care putea sa-si procure hrana, a devenit deja carnivor, iar faptul ca ataca in fiecare noapte ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro