Urmasul lui Mazare la carma Primariei: "Voi fi primarul Constantei, nu al statiunii Mamaia". Ce planuri are noul edil pentru malul marii

Dupa demisia lui Radu Mazare de la Primaria Constanta, destinele orasului de la malul marii se afla in mainile lui Decebal Fagadau (42 de ani), fostul viceprimar. Din punctul lui de vede, taxa de liniste, atat de hulita, este necesara si, fiind o taxa speciala, drumul banilor pot fi cu atat mai usor de urmarit. Nascut la Mina Altan Tepe Decebal Fagadau s-a nascut pe 14 martie 1973 la Mina Altan Tepe, din Tulcea, un adevarat orasel, care avea la acea vreme cinematograf de 300 de locuri, biblioteca cu 8.000 de volume, baza sportiva care cuprindea un teren de volei, unul de atletism, dar si o popicarie, bazin de inot, plaja la intrarea in padure, dar si o trambulina. A schimbat regulile de sustinere ale concursului si in comisie a adus specialisti de la Muzeul Grigore Antipa si de la alte institutii cu renume.

acum 65 luni (11 Jun 2015)

Dupa demisia lui Radu Mazare de la Primaria Constanta, destinele orasului de la malul marii se afla in mainile lui Decebal Fagadau (42 de ani), fostul viceprimar. Noul primar al Constantei, ales luni de cosilierii locali cu 16 voturi pentru si sapte abtineri, spune ca emblema orasului, cazinoul, va fi renovat cat de curand.

Peste cateva zile, pe data de 26 iunie, se va cunoaste castigatorul licitatiei lucrarilor. Va urma o perioada de trei luni de proiectare, iar executia va dura 24 de luni. "Am luat legatura cu constructorul si i-am dat grafic de remediere.

"Niciun centimetru patrat din parcul Tabacariei nu va fi ciuntit"

Noul primar al Constantei spune ca va continua proiectele bune ale lui Radu Mazare, insa va veni cu propria amprenta.

Mai mult decat atat, a demarat un proiect de deschidere a parcului pentru accesarea fondurilor europene si de inchidere a lui in fata asaltului autoturismelor, betoanelor si vandalismului. Aici va fi amenajat un nou loc de joaca pentru copii, un traseu de minicar electric si o pista de biciclete. Separat, va fi un spatiu unde constantenii sa-si plimbe animalele de companie. O alta zona va fi destinata aparatelor de fitness si una pentru persoanele cu dizabilitati. "Vrem sa compensam poluarea de la CET cu o perdea verde". "Vrem in zona sa realizam un proiect fara precedent: o parcare subterana, iar deasupra un parc si un mic centru de servicii pentru cartier", spune primarul Constantei. Cat de curand se va face o cartare a zonelor periferice ale Constantei pentru a se cunoaste exact numarul persoanelor fara adapost sau care locuiesc in spatii insalubre si vom construi inca sase noi blocuri: trei pentru chiriasii evacuati si trei pentru locuinte sociale, dar si un bloc ANL in cartierul Palazu Mare". M-am gandit la un sistem de supraveghere video in tot cartierul, concentric, plecand de la campus.

Din punctul lui de vedere, o problema in oras ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro