Urmasul baronului Nichita inglodeaza Iasiul in datorii. Transport public cu bani de imprumut in Capitala Moldovei

Urmasul baronului Nichita inglodeaza Iasiul in datorii. Transport public cu bani de imprumut in Capitala Moldovei

Consiliul Local al Municipiului Iasi si-a dat votul final in privinta accesarii unui credit de la BERD pentru innoirea parcului de mijloace de transport public, iar institutia bancara a transmis zilele trecute documentatia pentru incheierea contractului.

acum 34 luni (2 Dec 2016)

Consiliul Local al Municipiului Iasi si-a dat votul final in privinta accesarii unui credit de la BERD pentru innoirea parcului de mijloace de transport public, iar institutia bancara a transmis zilele trecute documentatia pentru incheierea contractului. La sedinta CL au votat pentru contractarea creditului de 15 milioane de euro inclusiv consilierii liberali, care s-au opus acestei idei de finantare inca din timpul campaniei electorale de la alegerile locale.

Ei propuneau varianta accesarii de fonduri europene pentru achiziiia celor 75 de autobuze noi, dar in cele din urma au fost nevoiti sa achieseze la votul majoritatii din CL, explicatia fiind aceea ca au avut un reprezentant in comisia de negociere. "In aceste conditii, un consilier liberal a facut parte din Comisia de negociere si am incercat sa minimizam aceste costuri pentru ieseni. Din declaratiile primarului Mihai Chirica reiese si faptul ca din banii contractati de la BERD ar putea fi achizitionate chiar peste 80 de autobuze noi, primele mijloace de transport putand sa ajunga in Iasi chiar in prima jumatate a anului urmator, daca nu apar probleme la licitatie.

In afara de acest credit, din banii iesenilor se platesc inca din 2007 ratele unui credit de 80 de milioane de euro contractat de Primaria Iasi cand la conducere se afla Gheorghe Nichita. Banii au fost folositi pentru asfaltarea a 120 de strazi din oras si creditul urmeaza sa fie stins abia in 2032. Desi DNA a clasat dosarul, Tribunalul Iasi a dispus anul trecut anularea solutiei de clasare si a dispus inceperea urmaririi penale, fostul edil fiind cercetat, alaturi de alti angajati din primarie, pentru abuz in serviciu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro