Urmarile abuzurilor de la Romania - Ungaria: Legea 4, contestata vehement de suporteri, va fi schimbata

Urmarile abuzurilor de la Romania - Ungaria: Legea 4, contestata vehement de suporteri, va fi schimbata

Regret incidentele produse intre fortele de ordine si suporteri, imi cer scuze fata de fanii care au avut de suferit din cauza abuzurilor si excesului de zel.Federatia Romana de Fotbal condamna atitudinile violente si nejustificate la adresa suporterilor.

acum 95 luni (12 Oct 2014)

Gaze lacrimogene si abuzuri pentru suporteri

Meciul Romania - Ungaria a fost cel mai recent exemplu pentru faptul ca abuzurile sunt un fenomen obisnuit pe stadioanele din tara, iar cei numiti generic "forte de ordine" creeaza haos prin interventiile lor.

Consulta prevederile Legii 4/2008

Vestea buna, daca declaratia presedintelui Federatiei Romane de Fotbal se va concretiza, este ca suporterii vor cauta alte idei pentru scandari, intrucat contestata Lege 4 ar fi in pragul modificarii. Razvan Burleanu, cel care ocupa functia de conducere in FRF din luna martie a acestui an, a lasat impresia ca isi doreste o colaborare cu suporterii. Dupa meciul de sambata si abuzurile amintite, oficialul a comunicat:

"Am declarat, imediat dupa meciul cu Ungaria, ca masurile de securitate si-au atins scopul. M-am referit exclusiv la masurile prin care s-a evitat un contact fizic violent intre fanii maghiari si cei romani. S-au petrecut lucruri de neacceptat, intolerabile pe un stadion din Romania.

Regret incidentele produse intre fortele de ordine si suporteri, imi cer scuze fata de fanii care au avut de suferit din cauza abuzurilor si excesului de zel.Federatia Romana de Fotbal condamna atitudinile violente si nejustificate la adresa suporterilor. Ii asigur pe toti cei care au avut de suferit ca vinovatii vor plati. Asa cum am promis suporterilor, in sase luni vom avea un nou proiect de lege". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro