UPDATE: Vremea revine la normal. COD GALBEN de ninsori si viscol, porturi inchise, pacienti internati preventiv si retele electrice afectate. Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta a fost convocat

Pacientii din judetul Giurgiu care au nevoie de dializa si care sunt adusi in municipiul Giurgiu din alte localitati pentru tratament sunt cazati la Spitalul Judetean de Urgenta, masura fiind luata de catre autoritati pentru a preveni blocarea ambulantelor pe drum, in contextul in care pentru judetul Giurgiu a fost emisa, incepand de vineri, o atentionare meteorologica de cod galben pentru ninsori, intensificari ale vantului si polei, transmite Mediafax. COD GALBEN in aproape toata tara Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare COD GALBEN de ninsori, intensificari ale vantului, precipitatii mixte si polei, valabila pentru 34 de judete, intre care si Giurgiu, de duminica, de la ora 20.00 pana luni la ora 23.00.

acum 74 luni (28 Dec 2014)

Sedinta Comitetului va avea loc duminica, la ora 10.00 si se va desfasura in sistem de videoconferinta cu prefectii si reprezentantii structurilor teritoriale de ordine si siguranta publica. Meteorologii au emis inca de vineri un avertisment de COD GALBEN pentru ninsori si viscol valabil in cea mai mare parte a tarii. Toate porturile constantene au fost inchise din cauza vantului puternic, peste 1.600 de familii din Dambovita au ramas fara energie electrica, pacientii cu dializa din Giurgiu au fost internati preventiv, iar in Capitala, acolo unde ninge sustinut de mai multe ore, se intervine cu peste 200 de utilaje pentru deszapezirea arterelor principale.

Porturi inchise

Porturile din Constanta au fost inchise din cauza vantului puternic, manevrele navelor fiind suspendate, in cursul noptii de vineri spre sambata.

Tot din cauza vantului puternic a fost restrictionata si deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunare-Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre portul Constanta Sud - fluvial.

Totodata, vasele aflate la cheu trebuie sa-si intareasca legaturile cu tarmul, sa asigure om de veghe si trebuie sa stea in permanenta cu semnalele luminoase si sonore in functiune.

Sute de familii pe intuneric

Peste 1.600 de familii din patru localitati ale judetului Dambovita nu beneficiaza de energie electrica, sambata, ca urmare a avariilor produse pe reteaua de alimentare a societatii Electrica din cauza vremii nefavorabile, zeci de muncitori intervenind pentru remedierea avariilor.

Astfel, conform datelor furnizate de Prefectura Dambovita, peste 1.600 de consumatori din localitatile Rau Alb, Candesti, Hulubesti si Ludesti nu au curent electric.

Alte 450 de familii din Ludesti si 400 de abonati din Rau Alb nu au, de asemenea, curent electric.

Mai multe echipe de interventie din care fac parte 24 de angajati ai Electrica se afla pe teren si lucreaza pentru remedierea avariilor, aut... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro