UPDATE. Voiculescu ramane la inchisoare

*** Cererea de anulare a pedepsei de 10 ani de inchisoare cu executare primite de Dan Voiculescu in dosarul ICA a fost analizata de un complet de divergenta al Curtii de Apel Bucuresti (CAB), care ar putea decide respingerea demersului sau admiterea acestuia si eliberarea fondatorului PC. Cererea de stramutare a procesului in care Dan Voiculescu solicita anularea pedepsei a fost insa respinsa ca nefondata de catre judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care au dispus astfel ca acest proces sa fie analizat in continuare de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti.

acum 84 luni (7 Jan 2015)

UPDATE - Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti, cererea de anulare a pedepsei formulata de avocatii lui Dan Voiculescu.

***

Cererea de anulare a pedepsei de 10 ani de inchisoare cu executare primite de Dan Voiculescu in dosarul ICA a fost analizata de un complet de divergenta al Curtii de Apel Bucuresti (CAB), care ar putea decide respingerea demersului sau admiterea acestuia si eliberarea fondatorului PC.

In decembrie, Lupascu si Tocan nu au putut sa cada de acord asupra unei decizii privind contestatia, astfel ca a fost format completul de trei care va lua hotararea definitiva in acest caz.

La judecarea pe fond a cererii lui Dan Voiculescu, avocatul acestuia, Gheorghita Mateut, a cerut anexarea la dosar a inregistrarilor sedintelor de judecata in dosarul ICA, intrucat, sustinea aparatorul, se va putea observa comportamentul completului, "care fost constant de rea-credinta".

"Se observa pornirea instantei orientata clar in obtinerea unei solutii de condamnare, de la primul la ultimul termen de judecata", a spus Mateut, in sala de judecata.

Pe de alta parte, procurorul de sedinta a aratat atunci ca nu i se pare normal ca in sala de sedinta sa se faca aprecieri cu privire la capacitatea unui judecator. (...) Petentul discuta chestiuni ce tin nu doar de incompatibilitate, ci si de procedura de solutionare a incompatibilitatii, chestiuni total diferite.

In 15 octombrie, Curtea de Apel Bucuresti a admis in principiu judecarea cererilor de anulare a pedepselor formulate de Dan Voiculescu si Sorin Pantis, condamnati la zece, respectiv sapte ani de inchisoare, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Avocatii lui Voiculescu au depus, in 18 august, la Curtea de Apel Bucuresti, o contestatie in anulare cu privire la pedeapsa primita de acesta in dosarul ICA, iar imediat dupa acest demers au formulat o cerere de stramutare a cauzei la o alta curte de apel din tara. M... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro