UPDATE VIDEO Singurul vas romanesc de salvare in conditii extreme arde in Portul Constanta

UPDATE VIDEO Singurul vas romanesc de salvare in conditii extreme arde in Portul Constanta

La fata locului s-au deplasat 2 autospeciale de la Detasamentul Post si de la SPSU Port. Remorcherul Hercules a fost construit in anul 1988 in Santierul Naval Braila, fiind folosit de Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM) pentru interventii de urgenta.

acum 33 luni (26 Oct 2017)

UPDATE ORA 16.20 Incendiul a fost localizat si se lucreaza la lichidarea lui. Pompierii au intervenit echipati cu masti si tuburi de oxigen. Urmeaza sa se stabileasca si cauzele deflagratiei si cele care au dus la izbucnirea incendiului. In momentul de fata este localizat, in curs de lichidare. Conform ISU, pompierii intra in binom in camera motoarelor, asigurati cu corzi si echipati cu masti si tuburi de oxigen, pentru a putea identifica focarul unde se manifesta incendiul. Cei de pe punte au ridicat colegii inainte de aceasta explozie. In afara de echipajele implicate in stingerea incendiului, toate persoanele au fost evacuate din zona remorcherului.

UPDATE ora 13.25 Pompierii au reusit sa intre in primul compartiment al motoarelor si se deplaseaza spre al doilea compartiment pentru identificarea focarului. Reprezentantii ISU Dobrogea spun ca se intervine greu din cauza spatiului ingust si a degajarii mari de fum.

Conform reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, incendiul a izbucnit in camera motoare a remorcherului Hercules situat in Dana 78 a Portului Constanta.

La fata locului s-au deplasat 2 autospeciale de la Detasamentul Post si de la SPSU Port.

Si un echipaj SMURD cu 3 paramedici a sosit in Portul Constanta, insa nu a fost nevoie de interventia lor.

Remorcherul Hercules a fost construit in anul 1988 in Santierul Naval Braila, fiind folosit de Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM) pentru interventii de urgenta. Costul acestora se ridica la 6,4 milioane de euro. Hercules are o lungime de 68,5 metri, 16,5 metri latime si un pescaj maxim de 6,5 metri. Pompierii ISU Dobrogea intervin in Portul Constanta pentru stingerea incendiului

Stire in curs de actualizare.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro