UPDATE: Valea Jiului: 60 de mineri de la Lonea s-au blocat in subteran. Protestul s-a incheiat

UPDATE: Cei peste 60 de mineri de la exploatarea de huila Lonea, care s-au blocat in subteran, au renuntat la forma de protest, dupa ce, in urma negocierilor dintre sindicalisti si conducerea Complexului Energetic Hunedoara, s-a stabilit ca acestia sa beneficieze de prime de Paste in valoare de 250 de lei, potrivit Mediafax. El a precizat ca ortacii sunt nemultumiti ca prima de Paste, de 230 de lei care se ofera sub forma de tichete cadou, prevazuta in contractul colectiv de munca este mult mai mica decat cea de anul trecut, de 400 de lei, tot sub forma de tichete cadou.

acum 108 luni (9 Apr 2015)

UPDATE: Cei peste 60 de mineri de la exploatarea de huila Lonea, care s-au blocat in subteran, au renuntat la forma de protest, dupa ce, in urma negocierilor dintre sindicalisti si conducerea Complexului Energetic Hunedoara, s-a stabilit ca acestia sa beneficieze de prime de Paste in valoare de 250 de lei, potrivit Mediafax.

Presedintele Sindicatului "Muntele", Petre Nica, a declarat ca minerilor le vor fi acordate prime de Paste in valoare de 250 de lei. Minerii vor primi tichete cadou in valoare de 250 de lei, ca prima de Paste, pana vineri. De asemenea, vor fi acordate tichetele cadou restante de luna trecuta", a declarat presedintele Sindicatului "Muntele", Petre Nica.

De asemenea, minerii de la Vulcan au intrat cu intarziere la schimbul de dimineata, dupa ce Sindicatul "Muntele" si conducerea Complexului Energetic Hunedoara nu au reusit sa ajunga la o intelegere privind acordarea primelor de Paste.

"Schimburile 3 si 4 de la Mina Lonea au ramas in subteran peste programul normal de lucru. La Vulcan, salariatii au refuzat sa intre in mina, dar in urma discutiilor purtate cu liderul de sindicat au acceptat sa inceapa lucrul", a declarat joi presedintele Sindicatului "Muntele", Petre Nica.

Citeste si: Minerii de la CE Oltenia suspenda protestele

Peste 60 de mineri din schimburile trei si patru de la Mina Lonea au refuzat sa iasa din subteran dupa programul de lucru, a declarat Nica, potrivit Mediafax.

El a precizat ca ortacii sunt nemultumiti ca prima de Paste, de 230 de lei care se ofera sub forma de tichete cadou, prevazuta in contractul colectiv de munca este mult mai mica decat cea de anul trecut, de 400 de lei, tot sub forma de tichete cadou.

"Oamenii considera ca primele de Paste au fost injumatatite si au ales aceasta forma de protest pentru a atrage atentia asupra problemelor.

Citeste si: Valcea: Sute de mineri protesteaza fata de prevederile noului contract colectiv de munca

... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro