UPDATE. Valcov: DNA va avea toti banii pe care i-a cerut. Procurorii anticoruptie, pedepsiti pentru ca pun sub sechestru averi de sute de milioane de euro ale politicienilor. Bugetul DNA, redus drastic

Un dosar cu prejudiciu de peste 300 de milioane de euro este cel al retrocedarilor de paduri, in care au fost arestati Viorel Hrebenciuc si deputatul PSD Ioan Adam, iar senatorul Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta este pus sub urmarire penala. Intr-un comunicat de presa, DNA avertizeaza: "In urma publicarii, pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice, a proiectului Legii Bugetului de stat pe anul 2015, conducerea Directiei Nationale Anticoruptie (D.N.A) a constatat urmatoarele: 1.In anexele la proiectul de lege sus mentionat nu se regaseste fila distincta de buget pentru DNA, asa cum prevede art. 4.Aducem in atentia opiniei publice ca, raportat la valoarea bugetului solicitat de D.N.A., de 25 milioane euro, institutia a indisponibilizat bunuri si bani in cadrul cauzelor penale instrumentate, de aproximativ 300 milioane euro in anul 2013, iar pana la 30 noiembrie 2014, a indisponibilizat aproximativ 200 de milioane euro".

acum 70 luni (11 Dec 2014)

UPDATE 19:10 - In a doua parte a zilei, pe fondul scandalului public iscat, Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, a trimis la Ministerul Finantelor solicitarea de a fi anexata fisa cu alocarea a 25 milioane euro pentru DNA.

UPDATE 14:56 - Ministrul pentru Buget, Darius Valcov, sustine ca bugetul Ministerului Public pe 2015 creste si justifica absenta filei distincte privind DNA prin faptul ca aceasta nu se regaseste in varianta de buget pentru consultare, dar va fi anexata proiectului ce va fi aprobat de Guvern si trimis in Parlament.

Precizarea survine nemultumirilor exprimate de Directia Nationala Anticoruptie cu privire la faptul ca in proiectul de buget pentru 2015, publicat de Ministerul Finantelor Publice, nu pot fi identificate fondurile alocate pentru institutie, ci acestea sunt incluse in cele pentru Ministerul Public.

"Bugetul total al Ministerului Public in anul 2015 creste, nu scade, acesta fiind de 707,88 milioane lei, adica in crestere cu 19,29 milioane lei fata de cat a fost bugetul aprobat pentru anul 2014. Mai mult, Ministerul Finantelor Publice a primit solicitarile privind limitele de cheltuieli pentru anul 2015 din partea Ministerului Public, a luat act de ele, bugetul pentru anul 2015 al Ministerului Public si, in mod automat, bugetele DNA si DIICOT, inregistand cresteri", afirma Valcov.

UPDATE 14:41 Procurorul-sef al DNA, Codruta Kovesi, s-a intalnit, joi, cu Darius Valcov, ministrul delegat pentru buget, si cu Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, pentru a discuta despre bugetul DNA pe 2015. Se pune intrebarea legitima: cine vrea ca DNA sa nu mai poata instrumenta dosare, fila, intercepta, aduna probe pentru a deschide dosare si a recupera, dupa condamnari definitive, sute de milioane de euro care vor intra in bugetul statului?

Bugetul DNA a fost redus in conditiile in care procurorii anticoruptie indisponibilizeaza anual sute de milioane de euro, bani ce urmeaza a fi readusi la bugetul p... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro