UPDATE: Unul din bebelusii internati la Spitalul Marie Curie a murit

Formarea de cheaguri de sange şi sangerarea fac parte din tabloul acestei boli şi alături de intestin şi rinichi, unde clar că s-au intamplat evenimentele acestea, foarte probabil că s-a intamplat şi in creier pentru că evoluţia a fost fulgerătoare, pe parcurs de cateva zeci de minute", a spus medicul. Citeşte şi: Cinci bebeluși se află in continuare in stare gravă la Spitalul "Marie Curie" "In urma discuțiilor pe care le-am avut cu șeful ANSVSA, ne-am autosesizat și am recoltat probe de la toate magazinele suspectate, care fac parte dintr-o rețea de magazine hipermarket din orașele Topoloveni, Curtea de Argeș, Campulung, Mioveni și Pitești.

acum 67 luni (15 Feb 2016)

UPDATE: 18.40: Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat luni la Parlament că ultimul raport pe care il are privind copii cu sindrom hemolitic-uremic a pus in evidenţă trei cazuri cu infecţii cu Escherichia coli şi mai multe cazuri cu diverşi viruşi. Acestea sunt datele de care dispun pană in acest moment, continuăm investigaţiile, sunt oameni specializaţi care o fac şi sincer imi exprim intreaga compasiune pentru pierderea pe care au avut-o cele două familii. El a susţinut că s-au depus toate eforturile pentru identificarea problemei şi că pană in urmă cu o oră acest lucru nu a fost posibil.

UPDATE 13.34: Un alt bebeluş internat la Spitalul "Marie Curie" este in stare gravă, astfel că medicii l-au resuscitat şi intubat mecanic, iar incă unul este intubat, insă starea lui este stabilă. Totodată, alţi patru copii sunt la terapie intensivă, a declarat un medic de la Spitalul din Capitală.

"Ironia sorţii face ca la foarte scurt timp după ce s-a după ce s-a stins primul pacient, un al doilea să aibă o evoluţie izbitor de asemănătoare cu degradarea bruscă, violentă a stării generale. Este in momentul de faţă ventilat de aparatele de respiraţie artificială. Incercăm să stabilizăm situaţia, insă şi starea lui generală şi parametrii biologici şi nici analizele nu arată deloc bine", a spus dr, Radu Tăbăcaru, citat de Agerpres.

Medicul a arătat că starea pacientului a fost "extraordinar de bună". "La ultimul pacient (...) starea era extraordinar de bună. (...) Deci, ne putem aştepta la oricare dintre ei la surprize majore, incă lucrurile pentru aceşti pacienţi nu sunt foarte liniare", a punctat Tăbăcaru.

El a adăugat că pe Secţia de terapie intensivă a Spitalului "Marie Curie" sunt patru copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care doi intubaţi.

Medicul a precizat că la ceilalţi copii internaţi "in linii mari starea este aceeaşi ca i... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro