UPDATE: Truica, arest la domiciliu; Dan Andronic, Marcovici, avocatul Rosu, Mateescu sub control judiciar - a decis de Curtea de Apel Brasov

Procurorii anticoruptie solicita mandate de arestare, pe o perioada de 30 de zile, pentru Remus Truica ( fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase), Dan Andronic (directorul unui ziar), Robert Rosu ( avocat), Marius Marcovici (fostul consilier al lui Calin Popescu Tariceanu), Lucian Claudiu Mateescu ( om de afaceri), acuzati de fapte de coruptie prin care au obtinut retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa, prejudiciul fiind de aproape 136 milioane de euro. pe Robert Mihaita Rosu, avocat partener la o casa de avocatura, pentru constituire de grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la spalare de bani si la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, pe Dan Andronic, consultant politic si jurnalist, pentru constituire de grup infractional organizat, in forma aderarii, si complicitate la trafic de influenta. In dosar au fost mai fost retinuti si Marius Marcovici, administrator al unei societati comerciale, consilier, pentru infractiunile de constituire de grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, si Lucian Mateescu pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

acum 94 luni (11 Dec 2015)

Printul Paul al Romaniei a fost RETINUT de procurorii DNA Brasov dupa mai bine de sase ore de audieri. Este acuzat de cumparare de influenta de la gruparea infractionala a lui Remus Truica pentru a obtine retrocedari ale unor bunuri care au apartinut Domeniilor Coroanei sau Casei Regale.

Printul Paul nu a ajuns joi la DNA Brasov impreuna cu Remus Truica, Dan Andronic, avocatul Rosu, Marius Marcovici si Lucian Mateescu deoarece i s-a facut rau pe drum, asa ca anchetatorii au decis sa-l duca la un spital din Ploiesti pentru evaluarea starii de sanatate.

Simultan cu procedurile de la DNA de retinere a printului Paul, la Curtea de Apel Brasov ceilalti membri ai gruparii aflau ca-si vor petrece noaptea acasa.

Instanta de judecata a respins solicitarea DNA de arestare preventiva si a decis arest la domiciliu pentru Remus Truica si control judiciar pentru Dan Andronic, Robert Rosu, Marius Marcovici si Lucian Claudiu Mateescu.

UPDATE ora 14.20

Instanta Curtii de Apel Brasov a anuntat ca amana pentru ora 15.30 pronuntarea asupra solicitarilor DNA de arestare preventiva a inculpatilor din dosarul retrocedarilor "Reteaua Truica".

Procurorii anticoruptie solicita mandate de arestare, pe o perioada de 30 de zile, pentru Remus Truica ( fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase), Dan Andronic (directorul unui ziar), Robert Rosu ( avocat), Marius Marcovici (fostul consilier al lui Calin Popescu Tariceanu), Lucian Claudiu Mateescu ( om de afaceri), acuzati de fapte de coruptie prin care au obtinut retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa, prejudiciul fiind de aproape 136 milioane de euro.

=====

Judecatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Brasov a amanat pronuntarea in dosarul retrocedarilor " Truica-printul Paul" pentru vineri, la ora 13.00.

Sedinta de judecata a inceput in cursul zilei de joi, la ora 15.30 si s-a incheiat vineri dimineata, la ora 2.30.

In arestul Polit... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro