UPDATE. Telecabina stricata. A inceput evacuarea turistilor de la Balea

UPDATE 13.00: Toţi cei 72 de turişti au fost evacuaţi miercuri, in siguranţă, cu elicoptere aparţinand Inspectoratului General de Aviaţie, a confirmat, pentru Agerpres, Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvant a firmei care administrează telecabina de la Balea Lac. Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că nu a fost nevoie de intervenţia Salvamontului in cursul nopţii şi că nu au existat urgenţe medicale in randul celor 70 de turişti de la Balea, dar că există turişti blocaţi, caţiva israelieni, care au coborat marţi seara cu snowmobilele pe Transfăgărăşan, chiar dacă şoseaua e inchisă din cauza zăpezii şi a riscului de gradul doi de avalanşe.

acum 95 luni (20 Jan 2016)

UPDATE 13.00: Toţi cei 72 de turişti au fost evacuaţi miercuri, in siguranţă, cu elicoptere aparţinand Inspectoratului General de Aviaţie, a confirmat, pentru Agerpres, Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvant a firmei care administrează telecabina de la Balea Lac.

Printre cei 72 de turişti se aflau şi 34 de copii, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Turiştii au fost transportaţi cu elicopterele peste Valea Balea, care leagă pe o distanţă de 3.700 de metri, Lacul Balea, aflat la peste 2.000 de metri altitudine, cu Cascada Balea, aflată cu 200 de metri mai jos. Elicopterele au aterizat pe un camp, in apropierea localităţii Carţişoara, aflată in vecinătatea zonei turistice Balea şi la 60 de kilometri distanţă de municipiul Sibiu.

Potrivit ISU Sibiu, elicopterele vor trebui să facă, cel mai probabil, mai multe zboruri peste Valea Balea, care leagă Cascada Balea de Lacul Balea.

UPDATE 9.15: Ministerul de Interne va trimite două elicoptere pentru salvarea turiștilor blocați de marți la Balea Lac.

UPDATE 08.45: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu vrea să ceară Ministerului de Interne un elicopter cu care să ii evacueze pe cei 70 de turiști blocați de marți in Munții Făgăraș, la Balea Lac, a declarat, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvant a ISU Sibiu.

Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că nu a fost nevoie de intervenţia Salvamontului in cursul nopţii şi că nu au existat urgenţe medicale in randul celor 70 de turişti de la Balea, dar că există turişti blocaţi, caţiva israelieni, care au coborat marţi seara cu snowmobilele pe Transfăgărăşan, chiar dacă şoseaua e inchisă din cauza zăpezii şi a riscului de gradul doi de avalanşe. Aseară, nişte israelieni au coborat cu snowmobilele pe Transfăgărăşan", a precizat Adrian David

----

Telecabina de la Balea este blocată fără oameni in ea,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro