UPDATE: Teatrul Nottara va tine spectacole la Politehnica si la Radiodifuziune

UPDATE: Directoarea ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Mihaela Păun, a declarat, luni, că nu există argumente pentru care să demisioneze, după ce Teatrul Nottara a rămas fără sediu, din cauza incadrării clădirii din strada Batişte in clasa I de risc seismic, in urma unei expertize recente. De asemenea, Nottara a primit ajutor de la George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, care a intrerupt repetiţiile pentru spectacolul "Imbanzirea scorpiei", in regia lui Gelu Colceag, timp de trei zile, pentru a găzdui premiera Nottara "Familie de artişti", in regia lui Alexander Hausvater, care va avea loc pe 20 ianuarie.

acum 79 luni (11 Jan 2016)

UPDATE: Directoarea ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Mihaela Păun, a declarat, luni, că nu există argumente pentru care să demisioneze, după ce Teatrul Nottara a rămas fără sediu, din cauza incadrării clădirii din strada Batişte in clasa I de risc seismic, in urma unei expertize recente.

De asemenea, Mihaela Păun a declarat, pentru Mediafax, că a menţionat, in timpul unor intalniri cu Marinela Ţepuş, in ciuda acuzaţiilor directoarei teatrului Nottara, că se desfăşoară un studiu de fezabilitate, dar că "nimeni nu recunoaşte" acest lucru şi că s-a ajuns la conflict din cauza "grabei" pentru ca Nottara să işi găsească un sediu.

Potrivit directoarei instituţiei, in luna ianuarie a anului trecut, ArCuB a cerut şi fundamentat, in propunerea bugetară pentru 2015 suma de 109 mii lei, necesară realizării unui studiu de fezabilitate, pentru consolidarea clădirii din strada Batişte nr. Clădirea fusese expertizată pentru aflarea gradului de risc seismic in 2006, de către Primăria Capitalei, care a demarat, in 2007, procedurile pentru consolidarea clădirii.

Mihaela Păun a explicat că, după mutarea sediului administrativ al ArCuB in spaţiul din strada Lipscani - Hanul Gabroveni, incepand cu ianuarie 2015, a reluat procedurile pentru consolidarea clădirii din Batişte, după ce in anul 2011 a reuşit clasarea ei şi introducerea pe lista monumentelor istorice, salvand-o, astfel, de la o potenţială demolare.

Echipa Teatrului Nottara va susţine spectacole in mai multe locații din Bucureşti şi din ţară, printre care se numără săli de la Societatea Romană de Radiodifuziune şi de la Universitatea Politehnică. Teatrul işi va susţine spectacolele in mai multe teatre din Capitală, dar şi din ţară, precum şi in săli ale unor instituţii precum Institutul Maghiar din Bucureşti, Centrul Cultural pentru UNESCO, Casa Artelor, din sectorul 3, Societatea Romană de Radiodi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro