UPDATE Tariceanu a semnat Hotararea in cazul Sova. Documentul va fi trimis la Monitorul Oficial

UPDATE Tariceanu a semnat Hotararea in cazul Sova. Documentul va fi trimis la Monitorul Oficial

Comisia juridica s-a executat pe jumatate - a trimis un proiect de Hotarare care, teoretic, ar trebui trecut inca o data prin plenul Senatului, la vot. La momentul consumarii votului, CCR declarase neconstitutionale articolele pe care se bazeaza proiectul de Hotarare propus de domnul senator Dontu", a declarat Boboc.

acum 106 luni (22 Apr 2015)

Convocarea de urgenta a intervenit in contextul in care Tariceanu a trimis ieri, la Comisia juridica, o solicitare de redactare a unei Hotarari in cazul Sova. Comisia juridica s-a executat pe jumatate - a trimis un proiect de Hotarare care, teoretic, ar trebui trecut inca o data prin plenul Senatului, la vot.

Propunerea ca Tariceanu sa semneze Hotararea a fost supusa la vot in Biroul Permanent al Senatului si a trecut cu sapte voturi favorabile si doua impotriva.

"Biroul Permanent, in mod eronat, a decis sa il mandateze pe presedinte sa semneze Hotararea. Noi am solicitat presedintelui Senatului sa redacteze acea Hotarare pe care a citit-o in plen la acea data. Cei de la stafful tehnic ar fi trebuit doar sa o redacteze. S-a facut aceasta tevatura pentru ca nu au stiut sa joace acest subiect fierbinte cei de la PSD. Acest proiect de Hotarare e dat de Comisia juridica printr-un vot care s-a consumat ieri. La momentul consumarii votului, CCR declarase neconstitutionale articolele pe care se bazeaza proiectul de Hotarare propus de domnul senator Dontu", a declarat Boboc.

El a aratat ca in Biroul Permanent a ajuns un proiect de Hotarare, si nu o Hotarare. Vom contesta la CCR, e pregatita deja contestatia, asteptam ca ea sa fie publicata si Curtea se va pronunta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro