UPDATE: Spitalul Marie Curie: Starea de sanatate a bebelusilor din Pitesti, din ce in ce mai buna. Un nou bebelus, tranferat in Capitala

--------- Starea de sănătate a bebelușilor din Argeș, internați la Spitalul "Marie Curie", cu o infecție puternică, este din ce in ce mai bună, a declarat, miercuri, șefa Secţiei de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean, citată de Agerpres. De la inceputul luni, in județul Argeș s-au inregistrat mai multe cazuri de bebeluși cu boală hemolitică uremică, dintre care o parte au fost internați la spitalele din Argeș, iar alții la Spitalul "Marie Curie" din București.

acum 83 luni (24 Feb 2016)

UPDATE 12.09: Un alt bebeluș din Argeș va fi transferat, miercuri, la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, potrivit Agerpres.

Copilul are un an și patru luni și suferă de o diaree severă. Este o suspiciune de copil bolnav cu o diaree severă şi trebuie să vedem despre ce este vorba. Este vorba de un copil de un an şi patru luni", a afirmat șefa secției de Nefrologie a Spitalului "Marie Curie".

---------

Starea de sănătate a bebelușilor din Argeș, internați la Spitalul "Marie Curie", cu o infecție puternică, este din ce in ce mai bună, a declarat, miercuri, șefa Secţiei de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean, citată de Agerpres.

In Secția de Nefrologie mai sunt internați patru copii cu această boală, dintre care doi sunt dializaţi, iar un altul se află la Terapie intensivă. Ceilalţi sunt la casele lor, nu se mai pune problema pentru niciunul din ei de această boală.

Citește și: Premierul Cioloş a aprins o lumanare pentru cei trei bebeluşi care au murit in Argeș

Bălgrădean a spus că un alt copil care avea sindrom hemolitic-uremic s-a insănătoşit de această boală, insă el prezenta şi o altă patologie pentru care este tratat in cadrul spitalului dar intr-o altă secţie.

"Are o patologie in afara sindromului hemolitic-uremic de care trebuie să ne ocupăm in continuare in spital. De la inceputul luni, in județul Argeș s-au inregistrat mai multe cazuri de bebeluși cu boală hemolitică uremică, dintre care o parte au fost internați la spitalele din Argeș, iar alții la Spitalul "Marie Curie" din București.

Citește și: Cauza imbolnăvirii copiilor din Argeş rămane incă o enigmă pentru autorităţile sanitare din Romania

Săptămana trecută, Ministerul Sănătății a transmis că nu există o sursă unică de imbolnăvire a bebelușilor. Mai mult, din datele de menționate in foile de observație, nu s-a indentificat nicio legatură ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro