UPDATE: Senatoarea Doina Tudor, cercetata sub control judiciar, in dosarul de complicitate la luare de mita

"Luand cunoştinţă de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii (...) de incuviinţare a reţinerii şi a arestării preventive, procurorii (...) au dispus punerea in mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 25 februarie 2016, a inculpatei Tudor Doina Anca, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită.

acum 60 luni (26 Feb 2016)

UPDATE 14.55: Magistrații ICCJ au decis, vineri, cercetarea senatoarei Doina Tudor sub control judiciar, in dosarul de complicitate la luare de mită.

--------------

Senatoarea Doina Tudor este prezentată, vineri, in fața magistraților de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), cu propunerea de arestare preventivă, in dosarul de complicitate la luare de mită, informează Agerpres.

"Luand cunoştinţă de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii (...) de incuviinţare a reţinerii şi a arestării preventive, procurorii (...) au dispus punerea in mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 25 februarie 2016, a inculpatei Tudor Doina Anca, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită. (...) La data de 26 februarie 2016, inculpata Tudor Doina Anca urmează a fi prezentată la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", se arată intr-un comunicat al DNA.

Citește și: Senatoarea Doina Tudor a fost reținută de procurorii DNA

Doina Tudor a fost reţinută in dosarul in care fostul său soţ, Daniel George Tudor, la data faptei preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, este anchetat in stare de arest la domiciliu pentru luare de mită.

DNA susţine că, in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, in calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control.

Potrivit DNA, in perioada martie - mai 2013, in contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Daniel Tudor, in calitate de preşedinte... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro