UPDATE. Se redeschide dosarul MINERIADA. Iliescu: Oricine e liber sa analizeze

UPDATE: Fostul sef de stat, Ion Iliescu, a declarat, joi, ca oricine este liber sa analizeze si sa comenteze evenimentele de atunci si ca nu este nicio problema daca cei interesati sau istoricii se ocupa si de acele momente, informeaza Mediafax. 175/P/2008 din 17 iunie 2009 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica, si redeschiderea urmaririi penale in aceasta cauza, precum si infirmarea rezolutiilor nr.

acum 83 luni (5 Feb 2015)

UPDATE: Fostul sef de stat, Ion Iliescu, a declarat, joi, ca oricine este liber sa analizeze si sa comenteze evenimentele de atunci si ca nu este nicio problema daca cei interesati sau istoricii se ocupa si de acele momente, informeaza Mediafax.

Solicitat sa comenteze redeschiderea dosarului mineriadei din 13-15 iunie 1990 de catre Parchetul instantei supreme, Iliescu a evitat sa se pronunte, precizand ca nu comenteaza acest fapt.

El a aratat ca in 13-15 iunie 1990 au fost "niste fenomene si niste manifestari" pe care le-a trait si care au constituit "factori perturbatori ai vietii sociale, incepand cu organizarea societatii romanesti".

"Asa ca e firesc ca toti oamenii interesati, istorici, cei care vor sa descifreze sensul evenimentelor, sa se ocupe inclusiv de asemenea momente.

---

Dosarul mineriadei, din 13-15 iunie 1990, a fost redeschis, dupa ce procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a infirmat rezolutiile de neincepere a urmaririi penale in cazul acelor evenimente.

Citeste si: Cum a ajuns adevarul Revolutiei la mana lui Ion Iliescu

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a dispus, joi, infirmarea a trei rezolutii de neincepere a urmaririi penale din anul 2009, care au legatura cu Mineriada din 1990, precum si redeschiderea urmaririi penale in acest caz, arata Parchetul instantei supreme. 47/P/2014, privind circumstantele in care, in cadrul evenimentelor produse in municipiul Bucuresti, in perioada 13-15 iunie 1990, s-a produs decesul sau ranirea prin impuscare a mai multor persoane, prin referatul din data de 22 ianuarie 2015, procurorii din cadrul Sectiei parchetelor militare au propus infirmarea partiala a rezolutiei nr. 175/P/2008 din 17 iunie 2009 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica, si redeschiderea urmaririi penale in aceasta cauza, precum si infirmarea rezolutiilor nr. 7335/3341/II/2... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro