UPDATE: Rezultate stranse la alegerile prezidentiale din Austria

UPDATE: După numărarea a 95% din buletinele de vot din turul doi al alegerilor prezidenţiale, candidatul extremei drepte, Norbert Hofer, se află in frunte, cu 51,9% din voturi, in timp ce contracandidatul său, ecologistul Alexander Van der Bellen are 48,1% din sufragii, informează Agerpres. Intr-unul dintre sondaje Norbert Hofer este cotat cu 50,9% din voturi, iar in altul cu 50,2%, procente in marja de eroare de 2%, in timp ce un al treilea sondaj arată o diferenţă şi mai stransă, cu un procent de numai 50,1% in favoarea candidatului extremei drepte.

acum 48 luni (22 May 2016)

UPDATE: După numărarea a 95% din buletinele de vot din turul doi al alegerilor prezidenţiale, candidatul extremei drepte, Norbert Hofer, se află in frunte, cu 51,9% din voturi, in timp ce contracandidatul său, ecologistul Alexander Van der Bellen are 48,1% din sufragii, informează Agerpres.

Insă această numărătoare parţială nu cuprinde şi cele 900.000 de voturi prin corespondenţă, aproximativ 14% din totalul sufragiilor. Iar cum alegătorii care au optat pentru acest tip de vot manifestă opinii mai degrabă nefavorabile formaţiunii lui Hofer, Partidul Libertăţii (FPO), este posibil ca voturile lor să incline balanţa in favoarea lui Van der Bellen. Atribuţiile preşedintelui Austriei sunt limitate, dar el dispune totuşi de unele prerogative importante, cum ar fi posibilitatea de a demite guvernul, opţiune pe care Norbert Hofer nu a exclus-o, cu riscul de a declanşa o criză guvernamentală şi alegeri legislative anticipate.

----------

Sondajele publicate după inchiderea urnelor, la alegerile prezidenţiale din Austria, arată un rezultat strans, in confruntarea dintre candidatul extremei drepte, Norbert Hofer, şi ecologistul Alexander Van der Bellen, informează agențiile de presă internaționale, citate de Agerpres.

Rezultatul face foarte puţin probabil să se afle incă de duminică seara cine este caştigătorul acestui scrutin privit cu mult interes in Europa datorită posibilităţii ca un reprezentant al extremei drepte să devină pentru prima dată preşedinte al unui stat membru al UE, comentează agenţia France Presse.

Intr-unul dintre sondaje Norbert Hofer este cotat cu 50,9% din voturi, iar in altul cu 50,2%, procente in marja de eroare de 2%, in timp ce un al treilea sondaj arată o diferenţă şi mai stransă, cu un procent de numai 50,1% in favoarea candidatului extremei drepte.

Aşadar, deznodămantul scrutinului ar putea fi cunoscut abia luni, după ce vor fi num... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro