UPDATE. Relu Fenechiu, audiat la DNA Ploiesti. Un fost angajat al MJ, dus cu mandat pentru acelasi dosar
"In ordonanța procurorilor se arată că, in cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: In perioada 2012-2014, suspectul Fenechiu Relu, in calitatea amintită mai sus a pretins și a primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea a două contracte promovate de Ministerul Justiţiei (in valoare de 14.700.000 lei fără TVA) și de o societate farmaceutică cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (in valoare de aproximativ 1.800.000 euro), pentru sprijinul promis şi acordat in caştigarea şi derularea acestor proiecte", transmite DNA.
"In ordonanța procurorilor se arată că, in cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
In perioada 2012-2014, suspectul Fenechiu Relu, in calitatea amintită mai sus a pretins și a primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea a două contracte promovate de Ministerul Justiţiei (in valoare de 14.700.000 lei fără TVA) și de o societate farmaceutică cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (in valoare de aproximativ 1.800.000 euro), pentru sprijinul promis şi acordat in caştigarea şi derularea acestor proiecte", transmite DNA.
Pentru acest "ajutor", suspectul a primit de la reprezentanții firmei de software, prin intermediul a două societăți pe care le controla, suma totală de de 620.000 euro.
Pentru a disimula proveniența ilicită a banilor, intre cele două societăți și firma de software au fost incheiate mai multe contracte de prestări servicii, in realitate serviciile respective fiind efectuate doar de către angajații acesteia din urmă. Completul de cinci judecători, condus de Livia Stanciu, a respins recursul lui Relu Fenechiu şi a menţinut pedeapsa de 5 ani dată anterior de un alt complet de la instanţa supremă.
Citește și: Relu Fenechiu, cinci ani de inchisoare in Dosarul Transformatorul
DNA i-a trimis in judecată iunie 2012 pe Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova in perioada 2002-2004, pentru abuz in serviciu, pe Ion Mărghidan, director general al SISEE Moldova in perioada 2004-2005, pentru abuz in serviciu şi abuz in serviciu contra intereselor publice, şi pe Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova in perioada 2002-2005, pentru abuz in serviciu şi abuz in serviciu contra intereselor publice.
In acest dosar au fost trimişi in judecată pentru complicitate la abuz in serviciu şi la abuz in serviciu contra intereselor publice Relu Fenechiu, ca... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro