UPDATE. Regulamentul Senatului, modificat, dupa votul in cazul Sova. Tariceanu sustine ca votul nu poate fi reluat

UPDATE 15.48: Tariceanu spune ca votul la Sova nu poate fi reluat chiar daca Regulamentul Senatului se modifica UPDATE: Comisia de Regulament a Senatului a modificat, marti, articolul 173 din Regulament, prin care se stabileste ca "Senatul hotaraste asupra cererii cu votul secret al majoritatii senatorilor prezenti", informeaza Mediafax. --------- Cele doua Camere ale Parlamentului vor avea, miercuri, de la ora 12.00, o sedinta de plen comuna, in care se va da votul pentru membrii Consiliului National al CNCD si se vor face modificari in Statutul deputatului si senatorului cu privire la ridicarea imunitatii, relateaza Agerpres.

acum 102 luni (31 Mar 2015)

UPDATE 15.48: Tariceanu spune ca votul la Sova nu poate fi reluat chiar daca Regulamentul Senatului se modifica

UPDATE: Comisia de Regulament a Senatului a modificat, marti, articolul 173 din Regulament, prin care se stabileste ca "Senatul hotaraste asupra cererii cu votul secret al majoritatii senatorilor prezenti", informeaza Mediafax.

Presedintele comisiei de Regulament a Senatului, Sebastian Grapa a declarat ca nu este o noutate faptul ca articolul 173 din Regulamentul Senatului trebuia modificat.

"Ati vazut, de altfel, din votul plenului de ieri ca toate fortele politice reprezentate in Senat au fost de acord ca acesta trebuie modificat.

El a mai precizat ca s-a redus, astfel, cvorumul pentru luarea deciziei, de la doua treimi la o majoritate simpla.

---------

Cele doua Camere ale Parlamentului vor avea, miercuri, de la ora 12.00, o sedinta de plen comuna, in care se va da votul pentru membrii Consiliului National al CNCD si se vor face modificari in Statutul deputatului si senatorului cu privire la ridicarea imunitatii, relateaza Agerpres.

"Pe ordinea de zi a sedintei de plen comun vom avea votul pentru sase posturi vacante in Consiliul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, vor fi unele modificari in grupurile de prietenie. Ieri senatorul Ilie Sarbu a facut doua propuneri, una de modificare a Regulamentului Senatului, una de modificare a Statutului deputatului si senatorului care priveste punerea in concordanta a procedurilor cu privire la ridicarea imunitatii, acordarea acceptului pentru retinere si arestare in cazul parlamentarilor. A fost transmisa comisiei comune care se ocupa de Statut, comisia se va intruni astazi de urgenta, va analiza si alte solicitari, maine va fi prezentat un raport ce va fi supus plenului", a declarat senatorul Cristian Dumitrescu, la finalul sedintei Birourilor permanente reunite de marti.

Dumitrescu a adaugat ca pe ordinea de zi ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro