UPDATE Ranitii de la Petromidia, adusi la spitalele din Capitala. Unul dintre barbati este in stare critica

UPDATE Ranitii de la Petromidia, adusi la spitalele din Capitala. Unul dintre barbati este in stare critica

Ceilalti doi barbati, de 34 si 58 de ani, care au arsuri de gradul II si III pe 20% si respectiv 24% din suprafata corpului au fost transportati la Spitalul de Arsi din Capitala. In fond, Agentia de Mediu Locala si Garda Nationala de Mediu au fost acolo, la cateva sute de metri de incendiu", a declarat secretarul de stat Ioan Gherghes, presedintele Agentiei Nationale de Protectia Mediului (ANPM).

acum 46 luni (23 Aug 2016)

Concret, barbatii au fost adusi in Bucuresti in jurul orei 5.00 dimineata, unul dintre ei fiind in stare foarte grava, cu arsuri pe aproape toata suprafata corpului. Acesta, in varsta de 35 de ani, are arsuri de gradul III pe 100% din suprafata corpului si a ajuns la Spitalul Bagdasar Arseni. In aceeasi unitate sanitara a ajuns si un barbat de 49 de ani cu arsuri de gradul II si III pe 25% din suprafata corpului.

"Un barbat in stare critica si arsuri de cai aeriene superioare, a fost intubat, in timp ce a doua victima are, de asemenea, arsuri de cai aeriene", au precizat medicii.

Ceilalti doi barbati, de 34 si 58 de ani, care au arsuri de gradul II si III pe 20% si respectiv 24% din suprafata corpului au fost transportati la Spitalul de Arsi din Capitala. Primul pacient - barbatul cu arsuri pe 100 la suta din suprafata corpului - a fost adus de la Spitalul Judetean Constanta si urma sa fie transportat cu unul dintre elicoptere.

Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din Bucuresti, elicopterele nu au putut pleca spre Constanta, iar dupa cateva ore de asteptare autoritatile au luat decizia sa renunte la transportul aerian al ranitilor si sa foloseasca ambulante pentru transportul victimelor.

Agentia pentru Protectia Mediului: "Nu s-a atins pragul de alerta"

Luni seara, reprezentantii Agentiei Nationale de Protectia Mediului a dispus trimiterea unor laboratoare mobile pentru masurarea gradului de poluare cu agenti chimici volatili in apropierea rafinariei Petromidia din Navodari, insa nu s-a atins pragul de alerta. Nu s-au inregistrat la punctul de masurare niveluri foarte mari, nu este vorba despre un prag de alerta. In fond, Agentia de Mediu Locala si Garda Nationala de Mediu au fost acolo, la cateva sute de metri de incendiu", a declarat secretarul de stat Ioan Gherghes, presedintele Agentiei Nationale de Protectia Mediului (ANPM).

Gherghes a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro