UPDATE. Printul Charles s-a intalnit cu premierul Sorin Grindeanu si cu Patriarhul Daniel, in a doua zi a vizitei oficiale in Romania. Reprezentantul Casei Regale a Marii Britanii urmeaza sa fie primit de principesa Margareta, la Palatul Elisabeta | FOTO +

ASR Printul de Wales si-a exprimat speranta ca cele doua tari vor gasi noi modalitati de cooperare in domeniul combaterii traficului de persoane, in acest moment existand deja 9 echipe comune de investigatori in domeniu. Printul Charles a sosit, joi dimineata, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", fiind intampinat de directoarea institutiei, Paula Popoiu, si de Irina Cajal, subsecretar de stat in Ministerul Culturii.

acum 42 luni (30 Mar 2017)

UPDATE 15.40: Printul Charles a plecat de la Patriarhia Romana, potrivit Digi24.

13.00: Intalnirea printului Charles cu premierul Sorin Grindeanu a durat aproximativ 30 de minute, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, premierul a reiterat mesajul de condoleante si deplina solidaritate a Guvernului roman cu poporul si autoritatile britanice, dupa atentatul comis la Londra, pe 22 martie.

Cei doi au discutat despre excelentele relatii bilaterale dintre Romania si Marea Britanie, in special din punct de vedere militar si politic, dar si despre o necesara armonizare a pozitiilor si intereselor celor doua tari in domeniul politicii externe.

"Este extrem de pretioasa pentru noi activitatea Fundatiei pe care, cu multa generozitate, o patronati, in domeniul protejarii valorilor autentice si al restaurarii unor adevarate bijuterii arhitectonice. Centrul Mestesugaresc de la Viscri, inaugurat chiar de Alteta Voastra, in 2016, este un exemplu despre cum trebuie pastrate si promovate traditiile unui popor", a declarant premierul Grindeanu.

O alta tema importanta de discutii a fost situatia comunitatii de romani din Marea Britanie, in majoritate integrata excelent in societate. ASR Printul de Wales si-a exprimat speranta ca cele doua tari vor gasi noi modalitati de cooperare in domeniul combaterii traficului de persoane, in acest moment existand deja 9 echipe comune de investigatori in domeniu.

Premierul Sorin Grindeanu il primeste, joi, la ora 11.40, pe printul Charles, la Palatul Victoria, in cadrul vizitei de trei zile in Romania. Tot in cursul zilei de joi, Printul Charles va fi primit de Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu la Palatul Elisabeta.

Tot joi, printul de Wales va merge joi la Patriarhia Romana si la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti".

Printul Charles a sosit, joi dimineata, la Muzeul National al S... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro