UPDATE. Premierul sarb a FUGIT de la comemorarea victimelor masacrului de la Srebrenica, dupa ce a fost ATACAT cu pietre

UPDATE 17.35: Ministrul de interne sarb, despre atacul cu pietre asupra premierului: "Poate fi perceput ca o tentativă de ASASINAT" ---- Premierul sarb Aleksandar Vucic a fost lovit la cap de o piatră aruncată de unul dintre participanții la ceremonia de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica la 20 de ani de la evenimentele din anul 1995.

acum 101 luni (11 Jul 2015)

UPDATE 17.35: Ministrul de interne sarb, despre atacul cu pietre asupra premierului: "Poate fi perceput ca o tentativă de ASASINAT"

----

Premierul sarb Aleksandar Vucic a fost lovit la cap de o piatră aruncată de unul dintre participanții la ceremonia de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica la 20 de ani de la evenimentele din anul 1995. Vucic a părăsit in fugă cimitirul memorial, inconjurat de agenții serviciului său de pază, informează Agerpres.

Potrivit agenției Tanjug, care citează corespondenți de la fața locului, Vucic a fost atins la cap de una dintre pietrele aruncate și ochelarii i-au fost sparți.

Aleksandar Vucic a depus o floare in fața unui monument pe care se află numele a celor peste 6.200 de victime identificate și inmormantate in cimitirul memorial, cand mulțimea a inceput să scandeze "Allah Akbar" (Dumnezeu e mare) și să arunce cu pietre in direcția lui. 20 de ani de la MASACRUL din inima Europei

Jurnaliștii AFP de la fața locului susțin că agenții din serviciul de pază al premierului sarb au fost loviți cu pietre aruncate din mulțime. Inconjurat de agenții de pază, Vucic a reușit să părăsească memorialul și să se indepărteze in direcția mai multor automobile din zonă, in timp ce organizatorii lansau apeluri la calm prin portavoci.

Sambătă, inainte de a pleca de la Belgra spre Srebrenica, Vucic a condamnat, intr-o scrisoare deschisă, o "crimă monstruoasă", evocand masacrarea a 8.000 de musulmani.

"Au trecut 20 de ani de la teribila crimă din Srebrenica.

In urmă cu 20 de ani, in iulie 1995, in timp ce regiunea era declarată "zonă protejată" de ONU, circa 8.000 de bărbați și băieți musulmani au fost uciși la Srebrenica de forțele sarbe bosniace, cel mai sangeros masacru din Europa de la finalul celui de Al Doilea Război Mondial.

Liderii politic și militar al sarbilor din Bosnia, Radovan Karadzi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro