UPDATE: Prefectul a dezmintit instituirea starii de alerta in judetul Arges. Cod rosu la Spitalul de Pediatrie Pitesti

Un alt bebeluș va fi externat vineri "Avand in vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP şi a Spitalului de Pediatrie cu privire la situaţia copiilor internaţi in Argeş, cat şi in Bucureşti, incepand de maine, Instituţia Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situaţia copiilor internaţi la Spitalul de Pediatrie şi la celelalte spitale in Argeş", a spus prefectul judeţului Argeş.

acum 45 luni (26 Feb 2016)

UPDATE 14.20: Instituţia Prefectului Argeş a dezminţit, vineri, informaţiile potrivit cărora s-ar fi decis instituirea stării de alertă la nivelul judeţului, potrivit Agerpres. (...) Facem precizarea că in această şedinţă nu s-a luat decizia instituirii vreunei măsuri de alertă la nivelul judeţului Argeş", se precizează intr-un comunicat transmis de Biroul de presă al Instituţiei Prefectului.

Potrivit sursei citate, in cadrul şedinţei a fost analizat modul de acţiune al serviciilor deconcentrate, in contextul emiterii de către ANSVSA, prin Sistemul Rapid de Alertă Alimente şi Furaje, a alertei privind suspiciuni de contaminare cu E-coli din produse alimentare.

------------

Prefectul județului Argeș a instituit, vineri, stare de alertă in județ, ca urmare a suspiciunii de contaminare cu sindromul hemolitic-uremic, potrivit Digi24.

Mai mult, la Spitalul de Pediatrie Pitești a fost instituit cod roșu, astfel că medicii trebuie să realizeze un set dublu de analize tuturor copiilor care ajung in unitatea medicală. Astfel, toți pacienții sunt testati, se recoltează probe de sange și scaun și, in funcție de rezultatele testelor, sunt internați in diferite secții ale spitalului.

Tot vineri, reprezentanții Instituției Prefectului au anunțat că 39 de copii cu scaune diareice sunt internați in spitalele din județul Argeș, dintre care cei mai mulţi se află la Spitalul de Pediatrie Piteşti, potrivit Agerpres.

Dintre ei, 34 se află la Spitalul de Pediatrie Piteşti, 25 fiind mai mici de doi ani. Alţi cinci copii cu varste sub doi ani sunt internaţi la alte unităţi medicale din judeţ, patru la Spitalul Municipal Campulung Muscel şi unul la Spitalul Municipal Curtea de Argeş. Un alt bebeluș va fi externat vineri

"Avand in vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP şi a Spitalului de Pediatrie cu privire la situaţia copiilor internaţi in Argeş,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro