UPDATE. Porosenko: Anexarea Crimeei, act cinic de tradare. Cer SUA sa confere Ucrainei un STATUT SPECIAL de securitate si aparare

UPDATE 18:50 AFP: Casa Alba a anuntat joi deblocarea unui ajutor in valoare de 46 de milioane de dolari, care poate creste pana la 116 milioane de dolari, pentru echiparea si formarea fortelor de securitate ucrainene.

acum 70 luni (18 Sep 2014)

UPDATE 18:50 AFP: Casa Alba a anuntat joi deblocarea unui ajutor in valoare de 46 de milioane de dolari, care poate creste pana la 116 milioane de dolari, pentru echiparea si formarea fortelor de securitate ucrainene. Anuntul a fost facut cu putin inainte de intalnirea dintre presedintii Barack Obama si Petro Porosenko.

_ _ _

Petro Porosenko, presedintele Ucraina, a declara in Congresul Statelor Unite ca anexarea Crimeei de catre Rusia este unul dintre cele mai "cinice acte de tradare" din istoria comtemporana, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

"Incurajez Statele Unite sa confere Ucrainei un statut special de securitate si aparare care sa exprime la cel mai inalt nivel interactiunile cu Occidentul", a mai spus Porosenko.

Comisia pentru Relatii Externe a Senatului american analizeaza un proiect de lege care prevede sanctiuni extinse contra Rusiei si aliatilor acesteia, precum si acordarea statutului special de aliati non-NATO Ucrainei, Republicii Moldova si Georgiei. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro