UPDATE. Phenianul a facut al cincilea test nuclear, care a provocat un cutremur de 5,3 grade

Citeşte şi Coreea de Nord a făcut cel mai puternic test nuclear din istoria sa, susţine Seulul ----------------------- Un cutremur de magnitudine 5,3 s-a produs vineri, 9 septembrie, in Coreea de Nord, la ora locală 8:30, şi seamănă cu un test nuclear, a anunţat agenţia sud-coreeană de meteorologie, citată de Le Monde.

acum 93 luni (9 Sep 2016)

Pană acum Coreea de Sud spunea că era convinsă că a fost cel mai puternic test nuclear din istoria Coreei de Nord, iar specialiştii susţineau că seismul a fost generat de o explozie.

Citeşte şi Coreea de Nord a făcut cel mai puternic test nuclear din istoria sa, susţine Seulul

-----------------------

Un cutremur de magnitudine 5,3 s-a produs vineri, 9 septembrie, in Coreea de Nord, la ora locală 8:30, şi seamănă cu un test nuclear, a anunţat agenţia sud-coreeană de meteorologie, citată de Le Monde. Afirmaţia a fost făcută după ce Institutul American de Geologie a detectat seismul in apropierea sitului nord-coreean de teste nucleare de la Punggye-ri, precizand că nu poate stabili dacă a fost o explozie nucleară.

"Posibilă explozie, situată in locul in care Coreea de Nord a declanșat in trecut explozii nucleare", a informat Institutul American de Geologie, subliniind că explozia a avut loc la suprafață, și nu la adancime. "Dacă intr-adevăr a fost o explozie, nu putem stabili despre ce fel de explozie este vorba, nucleară sau de altă natură", a mai informat institutul american, citat de France Presse.

Citeşte şi Coreea de Nord plănuiește noi teste nucleare

Sursa guvernamentală de la Seul a adăugat, sub protecţia anonimatului, că "este foarte probabil să fie vorba despre un test nuclear, ținand cont de localizare și de magnitudinea cutremurului".

Un analist american de la Middlebury Institute of International Studies a declarat pentru Reuters că a fost un test nuclear, al cincilea incepand din ianuarie, cu o putere de 20 pană la 30 de kilotone. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro