UPDATE: Pensionarii militari vor relua protestele in Piata Victoriei

UPDATE 16.05: Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) şi organizaţiile partenere din cadrul Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) vor ieşi din nou in stradă, cel mai probabil in data de 6 martie, indiferent de răspunsurile primite din partea Guvernului la revendicările lor, a declarat duminică, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Mircea Dogaru. De asemenea, vrem să se dea pensia a 13-a pentru pensionarii civili care, dacă nu s-a dat de Crăciun, să se dea de Paşti şi salariul minim pe economie, in formula lor, 1.250 lei, dar să intre in vigoare de la 1 martie, pentru că nu avem garanţia că de la 1 mai vor mai putea să o facă.

acum 82 luni (24 Jan 2016)

UPDATE 16.05: Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) şi organizaţiile partenere din cadrul Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) vor ieşi din nou in stradă, cel mai probabil in data de 6 martie, indiferent de răspunsurile primite din partea Guvernului la revendicările lor, a declarat duminică, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Mircea Dogaru.

Liderul sindical a afirmat că din cele nouă revendicări ale SCMD adresate Guvernului, şase sunt principale, iar restul ţin de "respectarea legii pentru că şi le-au asumat in clipa cand au fost votaţi in Parlament". Este vorba de Legea salarizării unice, care trebuia trimisă in Parlament, şi noi am cerut să fie retrimisă pană in februarie, o nouă Lege a pensiilor care trebuie elaborată de Ministerul Muncii pentru funcţionarii civili, cu 45% procent din salariul mediu pe economie, Legea pensiilor militare să intre in vigoare cu anularea articolul 40 dintr-o Ordonanţă de Urgenţă privind salariile, să se abroge Ordonanţa 95/2014 privind revoluţionarii şi Revoluţia, care spun ei că s-a terminat pe 22 decembrie, la ora 12,00, ceea ce este o tampenie. De asemenea, vrem să se dea pensia a 13-a pentru pensionarii civili care, dacă nu s-a dat de Crăciun, să se dea de Paşti şi salariul minim pe economie, in formula lor, 1.250 lei, dar să intre in vigoare de la 1 martie, pentru că nu avem garanţia că de la 1 mai vor mai putea să o facă. Acestea sunt principalele revendicări plus alte cateva care ţin de respectarea legii, de ceea ce şi au asumat in clipa cand au fost votaţi in Parlament. Acţiunea este organizată de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate și de organizațiile partenere din cadrul Consiliului Național al Societății Civile. Acestea au obținut aprobarea Primăriei Municipiului București pentru organizarea, pe 24 ianuarie, incepand cu ora 11,00, a unui miting de protest la care su... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro