UPDATE O cladire plina de romani si moldoveni, incendiata intentionat in Germania. Reactia MAE: "Toate persoanele spitalizate au fost externate"

UPDATE O cladire plina de romani si moldoveni, incendiata intentionat in Germania. Reactia MAE:

UPDATE 21.45 Toate persoanele spitalizate in urma incendiului produs la data de 1 decembrie, intr-un imobil situat in localitatea germana Bergkamen, in landul Renania de Nord - Vestfalia au fost externate, iar locatarii cladirii afectate au fost cazati in alta parte, anunta MAE. "Potrivit ultimelor date furnizate Consulatului General al Romaniei la Bonn de catre autoritatile locale, in imobilul incendiat locuiau 45 de persoane, dintre care 33 erau inregistrate ca cetateni romani, unele dintre persoanele rezidente avand dubla cetatenie, printre care si cea romana. Presedintele Klaus Iohannis este foarte ingrijorat de faptul ca un act de o asemenea cruzime, soldat cu zeci de raniti, poate avea loc in Europa anului 2017 si condamna cu fermitate acest incident.

acum 75 luni (1 Dec 2017)

UPDATE 21.45 Toate persoanele spitalizate in urma incendiului produs la data de 1 decembrie, intr-un imobil situat in localitatea germana Bergkamen, in landul Renania de Nord - Vestfalia au fost externate, iar locatarii cladirii afectate au fost cazati in alta parte, anunta MAE. Dintre cele 45 de persoane care locuiau in imobil, 33 erau inregistrate ca cetateni romani, iar unele persoane aveau dubla cetatenie.

"Potrivit ultimelor date furnizate Consulatului General al Romaniei la Bonn de catre autoritatile locale, in imobilul incendiat locuiau 45 de persoane, dintre care 33 erau inregistrate ca cetateni romani, unele dintre persoanele rezidente avand dubla cetatenie, printre care si cea romana. Conform datelor obtinute de reprezentantii oficiului consular, toate persoanele spitalizate in urma producerii incendiului au fost externate", precizeaza Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, in urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat ca le-a asigurat cazarea intr-o alta locatie.

O echipa consulara mobila din cadrul Consulatului General al Romaniei la Bonn se deplaseaza la locul incidentului, pentru evaluarea situatiei si acordarea de asistenta consulara, in caz de necesitate, mentioneaza ministerul.

"Cercetarile cu privire la acest caz sunt efectuate de catre Politia din orasul Dortmund. Reprezentantii oficiului consular de la Bonn sunt in legatura cu anchetatorii germani. Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al Romaniei la Bonn, monitorizeaza cu prioritate cazul si mentine in permanenta legatura cu toate autoritatile implicate", adauga institutia.

UPDATE 20.10 Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Andreea Pastrirnac, a discutat, vineri, cu ambasadorul Germaniei in Romania pentru a cere detalii despre starea romanilor raniti in incendiul din localitatea germana Bergkamen si pentru a afla masurile ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro