UPDATE. O ambarcatiune cu sute de migranti a naufragiat in Creta. Autoritatile desfasoara o operatiune de salvare

In 27 mai, poliția portuară din Creta a interceptat, in largul coastelor insulei, o ambarcațiune condusă de doi presupuşi traficanţi de persoane, un ucrainean şi un egiptean, care transporta 65 de sirieni, afgani şi pakistanezi. Desfăşurarea navelor NATO vizează mai ales "tăierea" rutei prin Marea Egee folosite incepand de anul trecut de sute de mii de migranţi pentru a ajunge in Europa.

acum 93 luni (3 Jun 2016)

O ambarcațiune pe care se aflau sute de migranți a naugrafiat, vineri dimineața, in largul coastelor insulei Creta. Astfel, autoritățile din Grecia desfășoară o operațiune de salvare, potrivit poliției portuare locale, citată de AFP, informează Agerpres. Cel puţin 250 de migranţi au fost salvaţi vineri dimineaţă in largul coastelor insulei Creta după naufragiul ambarcaţiunii in care se aflau, iar operaţiunile de salvare continuă, a indicat poliţia portuară locală. Sunt oameni in apă, iar navele din zonă au lansat colaci de salvare şi intervin pentru salvarea migranţilor'', a precizat o purtătoare de cuvant a poliţiei portuare greceşti.

Ambarcaţiunea de 25 de metri, este pe jumătate scufundată. Ea fost semnalată de o navă de pasageri la 75 de mile sud de insula Creta.

Poliţia portuară greacă a trimis la locul incidentului două nave de patrulare, un avion şi un elicopter.

In 27 mai, poliția portuară din Creta a interceptat, in largul coastelor insulei, o ambarcațiune condusă de doi presupuşi traficanţi de persoane, un ucrainean şi un egiptean, care transporta 65 de sirieni, afgani şi pakistanezi.

Desfăşurarea navelor NATO vizează mai ales "tăierea" rutei prin Marea Egee folosite incepand de anul trecut de sute de mii de migranţi pentru a ajunge in Europa. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro