UPDATE Noul Cod Fiscal a fost adoptat de Parlament. Premierul Ponta nu a venit la vot. Elena Udrea, da. Ce urmeaza

UPDATE Noul Cod Fiscal a fost adoptat de Parlament. Premierul Ponta nu a venit la vot. Elena Udrea, da. Ce urmeaza

Comisia pentru buget-finante a Camerei Deputatilor a aprobat miercuri cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele care prevad reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017. La dezbaterile din Comisia pentru buget, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Dan Manolescu a cerut reintroducerea in Codul fiscal, asa cum a fost initial, a unei prevederi care vizeaza acordarea posibilitatii consiliilor locale de a majora impozitul pe cladiri si pe teren cu pana la 500% pentru cele neingrijite situate in intravilan.

acum 106 luni (3 Sep 2015)

UPDATE Victor Ponta: "Dupa lungi batalii, noul Cod Fiscal a fost totusi votat. Suntem un Guvern care si-a indeplinti toate promisiunile fiscale din programul de guvernare din 2012.

Intrebat de ce nu a fost prezent la vot, premierul a raspuns: "Am votat Codul Fsical in luna iunie, ala e Codul. Am adoptat Codul Fiscal, avem legea achizitilor publice, apoi legea salarizarii, legea bugetului. Faptul ca exista consens politic e si mai bine", a mai spsu Ponta.

UPDATE Alina Gorghiu: "Am si un motiv de tristete. Dupa ce premierul s-a falit atat cu noul Cod Fiscal, nici macar nu l-a votat in plen. Asa s-a intamplat si la dublarea alocatiilor, cand premierul a refuzat sa voteze. Dar nu e nicio problema ca premierul nu crede in acest Cod Fiscal, noi il sustinem , l-am votat".

UPDATE Liviu Dragnea: "Sunt foarte multumit, pentru ca noul Cod Fiscal adoptat azi este exact in acceasi forma adoptata prima data de Parlament, cu precizarea ca unele masuri vor fi aplicate etapizat. Acest Cod Fiscal va duce la dezvoltarea Romaniei, va genera crestere econimica, va crea noi locuri de munca. E important ca, atat Puterea cat si Opozitia, am reusit sa ajungem la un consens in jurul unui proiect de anvergura. Am aratat ca putem sta toti la aceeasi masa". Sunt foarte multe lucruri care nu ajung de la sociatate catre Parlament.

UPDATE Singurii care au votat impotriva au fost deputatii PSRO, partidul condus de Mircea Geoana, si deputatii PMP.

UPDATE Noul Cod Fiscal a fost adoptat cu 269 de voturi "pentru", 8 voturi "impotriva" si 5 abtineri. Premierul Victor Ponta nu a fost prezent la vot, ca deputat.

Comisia pentru buget-finante a Camerei Deputatilor a aprobat miercuri cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele care prevad reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, eliminarea tax... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro