UPDATE Nicusor Constantinescu iese din puscarie. Magistratii au decis cercetarea lui sub control judiciar

UPDATE Nicusor Constantinescu iese din puscarie. Magistratii au decis cercetarea lui sub control judiciar

Astfel, trebuie sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la Politia Municipiului Constanta desemnat organ cu supraveghere, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.

acum 61 luni (5 Dec 2014)

UPDATE Curtea de Apel Constanta a admis contestatia lui Nicusor Constantinescu de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura controlului judiciar. Astfel, trebuie sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la Politia Municipiului Constanta desemnat organ cu supraveghere, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.

De asemenea, Constantinescu nu trebuie sa depaseasca teritoriul Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a organului care a luat masura, sa nu ia legatura si sa nu comunice cu martorii si expertii din prezenta cauza precum si cu personalul Centrului Militar Zonal Constanta direct sau indirect si prin orice mijloace de comunicare precum si cu personalul din cadrul Consiliului Judetean Constanta si cu consilierii judeteni.

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta a sustinut inlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar sustinand ca nu s-a sustras urmaririi penale si ca a revenit in tara de buna voie in urma tratamentului pe care l-a urmat in SUA.

La inceputul acestei saptamani, Tribunalul Constanta a respins cererea lui Nicusor Constantinescu de inlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar pe cautiune.

Daca decizia ii va fi favorabila, atunci Nicusor Constantinescu poate iesi din arestul preventiv deoarece nu mai are emis pe numele sau un alt mandat de arestare preventiva. La sfarsitul saptamanii trecute, Curtea de Apel Bucuresti a infirmat mandatul de arestare emis pe numele lui Nicusor Constantinescu, hotarand ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar. El a ramas in arest preventiv pentru ca mai exista mandatul de arestare em... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro