UPDATE Muzeul Kitsch-ului a fost jefuit. Recompensa pentru gasirea faptasilor, o carpeta cu Rapirea din Serai

UPDATE Muzeul Kitsch-ului a fost jefuit. Recompensa pentru gasirea faptasilor, o carpeta cu Rapirea din Serai

Crucea cu termometru, icoane 3D, pestele din cristal de pe televizor, carpeta Rapirea din Serai si multe mileuri si-au gasit loc in primul Muzeu al Kitsch-ului din Romania, si al patrulea din lume, care s-a deschis in luna mai, in Centrul istoric, intr-o cladire aflata la intersectia a doua strazi: Covaci cu Soarelui.

acum 79 luni (17 Jul 2017)

UPDATE "Pana in prezent, nu a fost depusa plangere la Politia Capitalei, pentru furt este necesara o plangere in prealabil, altfel nu putem lua masuri. Conducerea muzeului va fi contactata de politisti de la sectia 10 din Capitala, in jurisdictia carora se afla imobilul si vom face verificari", au explicat oficiali din Politia Capitalei.

Cristian Lica, directorul Muzeului Kitsch-ului din Bucuresti, singurul de acest fel din Romania, a transmis un apel pentru a gasi faptasii.

Contactat de News.ro, Cristian Lica a declarat ca nu banuieste care ar fi motivul jafului si ca se va adresa Politiei astazi. "Trebuie sa citesc cateva zeci de mesaje pentru a afla daca cineva i-a identificat", a adaugat colectionarul pentru News.ro. Naivi fiind sau coplesiti de evenimente am neglijat securitatea a doi lei aurii, pe care i-am plasat pe trepte.

Cristian Lica banuieste ca jaful ar avea o cauza: concursul initiat de Muzeu prin care se ofera recompense atractive.

Initial am crezut ca cineva a fost deranjat de concursul nostru si a trimis niste vandali sa ne inchida gura. Oferim recompense atractive: un bibelou pentru fiecare indiciu relevant, iar pentru indicii care vor duce la recuperarea leului vom acorda o carpeta cu Rapirea din Serai!", se arata pe site-ul Muzeului.

Statueta furata reprezinta un leu auriu de aproape 80 cm inaltime si 30 de kilograme. A fost realizata de vestitul artist de la Saftica, pe care cei nascuti in secolul XX si-l amintesc din reclama cu "A murit americanu'!". "Statueta face parte dintr-o pereche de doi lei aurii care ne impodobesc intrarea si ii fac pe vizitatorii nostri sa zambeasca inca dinainte de a ne calca pragul. Si tot din greseala s-a zgarcit probabil la adeziv pentru ca le-a fost parcaaprea usor hotilor sa se aleaga cu un obiect de arta.

Crucea cu termometru, icoane 3D, pestele din cristal de pe televi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro