UPDATE Mircea Cosma, Vlad Cosma si Sebastian Ghita, la audieri la DNA Ploiesti, in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

UPDATE Mircea Cosma, Vlad Cosma si Sebastian Ghita, la audieri la DNA Ploiesti, in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

Iulian Hertanu a fost arestat preventiv in 18 februarie, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. In fosta sa calitate de vicepresedinte al CJ Prahova, acesta a primit 100.000 de euro de la omul de afaceri Gheorghe Boeru, retinut la randul sau de procurorii DNA

acum 107 luni (16 Jun 2015)

UPDATE ORA 13.30

Deputatul Sebastian Ghita a primit o prelungire a masurii controlului judiciar cu inca 60 de zile, similar deputatului Vlad Cosma si presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Cei trei sunt anchetati in dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, de fraudare de fonduri europene in proiectul de canalizare a orasului Comarnic in valoare de 10 milioane de euro.

De asemenea, Mircea Cosma nu-si va putea exercita, in continuare, atributiile de presedinte al Consiliului Judetean Prahova, masura suplimentara dispusa in cazul sau de procurori. Mircea Cosma a spus, la iesirea de la DNA Ploiesti ca, astfel, va avea timp "sa scrie carti". ORA 09.30

Mircea Cosma si Vlad Cosma au venit marti dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Ploiesti, pentru noi audieri in dosarul de fraudare a fondurilor europene pentru canalizarea orasului Comarnic in care este anchetat cumnatul premierului Victor Ponta.

Iulian Hertanu a fost arestat preventiv in 18 februarie, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group.

In acelasi dosar, deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu, sunt plasati sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro