UPDATE Marian Vanghelie va fi cercetat in continuare in arest preventiv. Instanta a respins contestatia edilului

UPDATE Marian Vanghelie va fi cercetat in continuare in arest preventiv. Instanta a respins contestatia edilului

Arestat pentru coruptie Primarul suspendat al Sectorului 5 a fost arestat pe 14 martie pentru abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, infractiuni pe care, spun anchetatorii, le-ar fi comis vreme de opt ani, timp in care ar fi beneficiat de o mita record, de 90 de milioane de euro. Concret, procurorii DNA noteaza, in referatul prin care au cerut arestarea preventiva, ca politicianul, in schimbul unor foloase materiale, l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru, proprietar al Premier Palace Hotel, sa obtina numeroase contracte de lucrari publice incheiate cu Primaria Sectorului 5, in valoare totala de doua miliarde de lei, in schimbul unui comision de 20% per contract.

acum 90 luni (17 Apr 2015)

UPDATE Magistratii Curtii Supreme au respins contestatia lui Marian Vanghelie si au decis ca acesta sa fie cercetat in continuare in arest preventiv. Avocatul lui Marian Vanghelie, Cristian Ene, a declarat la iesirea din sala de judecata ca au fost aduse probe noi, respectiv declaratii ale ubor martori si documente care arata neparticiparea clientului sau la unele acuzatii, probe care ar fi in favoarea acestuia. Dupa arestarea lui Vanghelie, atributiile primarului au fost preluate de viceprimarul Dan Croitoru, potrivit reprezentantilor primariei de sector. Avere pusa sub sechestru Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au decis, pe 9 aprilie, ca averile lui Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, si a iubitei acestuia, Oana Mizil, sa fie puse sub sechestru, asta potrivit declaratiilor date de avocatul lui Vanghelie. Astfel, toate proprietatile detinute de Marian Vanghelie si de Oana Mizil au fost puse sub sechestru", a declarat avocatul Cristian Ene.

Arestat pentru coruptie

Primarul suspendat al Sectorului 5 a fost arestat pe 14 martie pentru abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, infractiuni pe care, spun anchetatorii, le-ar fi comis vreme de opt ani, timp in care ar fi beneficiat de o mita record, de 90 de milioane de euro.

Concret, procurorii DNA noteaza, in referatul prin care au cerut arestarea preventiva, ca politicianul, in schimbul unor foloase materiale, l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru, proprietar al Premier Palace Hotel, sa obtina numeroase contracte de lucrari publice incheiate cu Primaria Sectorului 5, in valoare totala de doua miliarde de lei, in schimbul unui comision de 20% per contract. Astfel, un mod de plata al acestor comisioane l-ar fi constituit incheierea si plata unor contracte de publicitate in favoarea unor televiziuni indicate de Vanghelie. Mai exact, potrivit procurorilor, primarul a primit mita si sub forma de contracte de publicitate acordate postur... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro