UPDATE. Managerul Institutului Oncologic din Bucuresti, retinut pentru luare de mita. Unde primea spagile

Porucorii DNA arată că, in perioada 1 - 8 mai 2015, Dan Straja, in calitate de manager la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", in exercitarea atribuţiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveşte incheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii in operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, in două tranșe, suma totală de 95.750 euro.

acum 55 luni (10 Jun 2016)

Dr. Alexandru Trestioreanu", Dan Straja, a fost reținut, joi noaptea, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), intr-un dosar de abuz in serviciu. Porucorii DNA arată că, in perioada 1 - 8 mai 2015, Dan Straja, in calitate de manager la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", in exercitarea atribuţiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveşte incheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii in operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, in două tranșe, suma totală de 95.750 euro.

Sumele de bani, ce au fost primite de inculpat atat in biroul său din cadrul instituției pe care o conducea cat și in autoturismul personal, pe o stradă necirculată, indicată anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi).

La data de 10 iunie 2016, inculpatul Straja Dan Nicolae urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, a fost reţinut şi managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni'', Bogdan Păltineanu, care la data faptei era manager la Institutul "Ana Aslan". El este acuzat de luare de mită, după ce a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, in cinci tranşe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei, ce reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune condiţii a unor contracte, precizează procurorii anti-corupție, intr-un comunicat de presă. Managerul Spitalului Bagdasar Arseni a fost reținut

Bogdan Păltineanu va fi prezentat vineri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA au efectuat joi percheziţii la patru spitale din Capitală, intr-un dosar in care prejudiciul, pană in prezent, este de 2,6 milioane de euro. Dr. Alexandru Trestioreanu'', Spita... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro