UPDATE. Legea Educatiei, modificata pentru renuntarea la titlul de doctor. Ministrul Cimpeanu invoca cererile beneficiarilor, dar nu cunoaste decat cazul lui Ponta

Daca va dori sa obtina din nou titlul de doctor, premierul va trebui sa urmeze din nou intreg ciclul de studii doctorale, de data aceasta la forma cu taxa, pentru sa statul nu asigura decat o singura data scolarizarea gratuita intr-o forma de invatamant. Ce sume de bani a castigat de pe urma plagiatului Ulterior, Universitatea Bucuresti a transmis Ministerului Educatiei o adresa prin care se solicita dispunerea masurilor necesare in vederea retragerii titlului de doctor in drept acordat lui Victor Ponta in 2003, demersul institutiei de invatamant superior fiind urmarea unei notificari facute de premier.

acum 63 luni (29 Dec 2014)

UPDATE 15.17: Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca Legea Educatiei a fost modificata pentru renuntarea la titlul de doctor, deoarece exista o solicitare din partea "beneficiarilor" unor titluri stiintifice, transmite Mediafax.

Guvernul a modificat, prin ordonanta de urgenta, Legea educatiei, pentru a permite oricarui detinator de titlul stintific sa renunte la acesta.

Sorin Cimpeanu a mai spus ca premierul Ponta va trebui sa adreseze Ministerului Educatiei o cerere de "renuntare" la titlul de doctor, iar ministerul va luat act de renuntare. In acest caz, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ia act de renuntare printr-un ordin de revocare emis in acest scop. Actul administrativ constatator al titltului stiintific - este diploma, cartonul emis de universitate in baza ordinului de ministru - devine nul de la data emiterii ordinului de revocare", a explicat ministrul Educatiei modificarile la Legea educatiei.

In cazul solicitarii premierul Ponta, Cimpeanu a precizat ca adresa acestuia de renuntare la titlul de doctor i-a parvenit prin intermediul Universitatii Bucuresti, iar in baza noilor prevederi premierul va trebui sa revina cu o cerere adresata Ministerului Educatiei.

Daca va dori sa obtina din nou titlul de doctor, premierul va trebui sa urmeze din nou intreg ciclul de studii doctorale, de data aceasta la forma cu taxa, pentru sa statul nu asigura decat o singura data scolarizarea gratuita intr-o forma de invatamant.

Intrebat de jurnalisti daca celor care solicita retragerea unui titlu stiintific li s-ar putea solicita returnarea sumelor cheltuite cu scolarizarea persoanei respective, Cimpeanu a aratat ca ordonanta nu prevede acest lucru si a precizat ca, in ce priveste returnarea unor eventuale sporuri salariale dobandite prin titul retras, actul normativ nu are aplicabilitate decat pentru viitor.

----

Guvernul vrea sa modifice Legea Educatiei, pentru a reglementa situatia in c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro