UPDATE: Klaus Iohannis, discutie cu presedintele CE pe tema imigrantilor

CItește și: MAE: Un stat UE nu poate fi penalizat pentru că nu are capacitatea de a primi un număr impus de imigranți Reuniunea miniştrilor de Interne din statele membre ale Uniunii Europene (UE), programată luni la Bruxelles, va fi coordonată de Jean Asselborn, ministrul pentru Imigraţie şi Azil din Luxemburg, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

acum 89 luni (13 Sep 2015)

Președintele Comisiei Europene l-a intrebat pe Klaus Iohannis care este poziția oficială a Romaniei in această chestiune, iar răspunsul președintelui a fost că Romania este solidară cu cei 160.000 de refugiați, că Romania se implică in toate programele Uniunii Europene și va sprijini așa cum poate aceste demersuri, potrivit Mediafax.

Totuși Klaus Iohannis ar fi subliniat că poziția Romaniei rămane fermă: va respinge toate cotele obligatorii pentru că, fizic, in acest moment, nu poate găzdui mai mult de 1.785-1.800 de refugiați, cota care a fost stabilită, de altfel, in urmă cu cateva luni de zile.

Juncker a scris că a discutat cu Iohannis despre consiliul JAI de maine, unde se va vota propunerea făcută de CE pentru redistribuirea a 120.000 de refugiați.

"Tocmai am avut o conversaţie cu Klaus Iohannis, preşedintele Romaniei, pentru pregătirea Consiliului extraordinar de luni al miniştrilor de Interne", a transmis Juncker prin Twitter.

Amintim că Klaus Iohannis s-a opus cotei obligatorii de imigranți care i-ar reveni, respectiv 6.351 de refugiați.

-------

Preşedintele Klaus Iohannis va vorbi la telefon, cel mai probabil in cursul zilei de duminică, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe tema imigranţilor, a declarat duminică,consilierul prezidenţial Leonard Orban, relatează Mediafax.

Citește și: Oprea: Vom vota impotriva cotelor obligatorii la JAI

Consilierul prezidenţial pentru Afaceri Europene a precizat că discuţia nu va avea ca scop informarea lui Jean-Claude Juncker asupra poziţiei Romaniei cu privire la cotele obligatorii de imigranţi, avand in vedere că aceasta este "foarte bine" cunoscută la Bruxelles. Romania va fi reprezentată de vicepremierul Gabriel Oprea, care va anunța că țara noastră poate primi 1.785 de refugiaţi, respingand cotele obligatorii.

CItește și: MAE: Un stat UE nu poate f... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro