UPDATE Inspectia Judiciara a CSM: Ponta si Macovei au afectat independenta justitiei, Basescu nu

Inspectia Judiciara a CSM a constatat, marti, ca independenta justitiei a fost afectata de declaratiile din octombrie ale lui Victor Ponta potrivit carora Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de ICCJ, intrucat aceasta este practica unitara a instantei supreme, in toate cazurile similare. Premierul mai spunea ca decizia luata in 27 octombrie de Inalta Curte de Casatie si Justitie de a judeca mai devreme procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, asa cum a cerut Agentia Nationala de Integritate, a fost una buna, luata cu intelepciune. Recursul a fost formulat de Agentia Nationala de Integritate, dupa ce in septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia lui Iohannis si a dispus anularea raportului ANI in care se arata ca acesta a fost in incompatibilitate in perioada in care a reprezentat Primaria Sibiu in Adunarile Generale ale Actionarilor de la societatile Apa Canal si Piete. Procurorii au facut, in 2 octombrie, perchezitii la sediile mai multor companii apartinand Lukoil, inclusiv la rafinaria din Ploiesti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani.

acum 113 luni (10 Dec 2014)

Inspectia Judiciara a CSM a constatat, marti, ca independenta justitiei a fost afectata de declaratiile din octombrie ale lui Victor Ponta potrivit carora Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de ICCJ, intrucat aceasta este practica unitara a instantei supreme, in toate cazurile similare.

Ce a spus Ponta

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, in 27 octombrie, ca liderul PNL Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, intrucat aceasta este practica unitara a acestei instante, in toate cazurile anterioare de incompatibilitate pronuntandu-se similar.

"Cu siguranta si domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, ca asa au fost toate deciziile pana acum (...) Rezultatul este stiut de toata lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru ca pana acum asta e practica unitara a ICCJ, in toate cazurile anterioare au spus la fel", a afirmat Ponta.

Premierul mai spunea ca decizia luata in 27 octombrie de Inalta Curte de Casatie si Justitie de a judeca mai devreme procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, asa cum a cerut Agentia Nationala de Integritate, a fost una buna, luata cu intelepciune. Asa domnul Iohannis va pierde in noiembrie alegerile, va fi primar, si ca primar banuiesc ca nu va mai exista niciun fel de presiune asupra Curtii Supreme sa dea o decizie impotriva tuturor deciziilor de pana acum", preciza Victor Ponta.

"Daca ma intrebati pe mine, cred ca au judecat cu intelepciune si cred ca dupa 17 noiembrie nu va mai exista niciun fel de presiune. Va fi un primar ca atatia alti primari care din pacate au pierdut procesele sau ca Stoica si Akos Mora, declarati definitiv si irevocabil incompatibili si care mai se lupta acum prin Parlament, dar la un moment dat, azi, maine, peste o luna, tot isi vor pierde mandatele", mai spunea Ponta.

In 25 noiembrie, instanta suprema a admis sa fie judecat pe fond recursul in dosarul de incompatib... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro