UPDATE Inca doua decese din cauza rujeolei. In ultima saptamana, 150 noi de cazuri inregistrate. Tanara de 27 de ani care a murit era seropozitiva

UPDATE Inca doua decese din cauza rujeolei. In ultima saptamana, 150 noi de cazuri inregistrate. Tanara de 27 de ani care a murit era seropozitiva

UPDATE O fetita de un an cu distrofie musculara si o tanara de 27 de ani seropozitiva, ambele din Arad, au murit din cauza rujeolei, in utlimele zile, in judet fiind confirmate cinci decese de la izbucnirea epidemiei. Este vorba despre o fetita de un an si o luna, care a decedat miercuri, la Sectia ATI a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad si de o fata de 27 de ani care a fost internata initial la acest spital, dar la cererea parintilor a fost transferata la Spitalul Judetean Timisoara, unde a murit.

acum 70 luni (28 Oct 2016)

UPDATE O fetita de un an cu distrofie musculara si o tanara de 27 de ani seropozitiva, ambele din Arad, au murit din cauza rujeolei, in utlimele zile, in judet fiind confirmate cinci decese de la izbucnirea epidemiei.

Seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arad, Constantin Catana, a declarat, vineri, pentru News.ro, ca doua noi decese au fost inregistrate in ultimele zile din cauza rujeolei. Este vorba despre o fetita de un an si o luna, care a decedat miercuri, la Sectia ATI a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad si de o fata de 27 de ani care a fost internata initial la acest spital, dar la cererea parintilor a fost transferata la Spitalul Judetean Timisoara, unde a murit.

Surse din randul medicilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Arad spun ca fetita suferea de distrofie musculara si malnutritie protein-calorica. Ea avea doar sase kilograme, fata de zece cat ar fi fost normal la varsta de un an.

In judet, numarul cazurilor de rujeola inregistrate de la izbucnirea epidemiei a ajuns la 223, Aradul fiind pe primul loc la imbolnaviri. In total, cinci bolnavi au decedat, respectiv un baietel de opt luni, o fetita de noua luni, un baiat de 16 ani, fetita de un an si o luna si tanara de 27 de ani.

Vineri, Sectia Infectioase Copii SCJU Arad era ocupata la capacitatea maxima, din cauza bolnavilor de rujeola, iar cativa copii care au peste zece ani au primesc tratament la Sectia Infectioase Adulti, din cauza lipsei spatiului. Pana la aceasta data au fost recuperati la vaccinare 3.049 de copii cu varste intre 1 - 15 ani. Apelul Ministerului Sanatatii catre parinti este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sanatatea copiilor si de a se adresa medicilor de familie pentru imunizare. De asemenea, reamintim ca exista suficiente doze de vaccin ROR pentru toti copiii care au nevoie de imunizare", arata Ministerul Sanatatii. ARAD - 223

2. C... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro