UPDATE. GALERIE FOTO. Cum isi motiveaza Klaus Iohannis vizita la Institutul Cantacuzino

UPDATE 14:23 La scurt timp după vizita de la Institutul Cantacuzino, preşedintele Klaus Iohannis a scris pe contul său de Facebook că "este ingrijorat că un simbol al excelenței romanești a ajuns intr-o situație atat de gravă" şi că se va implica in rezolvarea situaţiei Institutului. "Vorbim despre Romania lucrului bine făcut şi despre un institut care: a salvat milioane de vieţi, işi păstrează importanţa in sănătatea publică (in prevenirea şi combaterea bolilor infecţioase in cadrul programelor de sănătate publică), este implicat in invăţămantul medical de inaltă calitate (studenţi şi medici), este un important centru de diagnostic microbiologic, este una dintre cele mai importante structuri de intervenţie in caz de epidemii şi atacuri bio-teroriste, de o mare importanţă pentru siguranţa naţională, are un rol esenţial in blocarea creşterii preţurilor pentru vaccinuri", se arată in petiţie.

acum 91 luni (13 May 2015)

UPDATE 14:23 La scurt timp după vizita de la Institutul Cantacuzino, preşedintele Klaus Iohannis a scris pe contul său de Facebook că "este ingrijorat că un simbol al excelenței romanești a ajuns intr-o situație atat de gravă" şi că se va implica in rezolvarea situaţiei Institutului.

UPDATE 12:28 Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ce a vizitat Institutul Cantacuzino, ca este preocupat de situația Institutului și a precizat că iși dorește să se implice in această problemă. Am vrut, in primul rand, să vorbesc cu oamenii de aici, am vrut să vad cum arată institutul, cum funcționează și am vrut să văd care sunt problemele institutului", a declarat Iohannis.

In acest context, Iohannis a admis că la această instituție este o situație complicată, creată in ani, subliniind că unitatea trebuie salvată și că este hotărat să "pună această problemă peste tot" unde crede că se vor găsi soluții.

****

Președintele Klaus Iohannis efectuează, miercuri, o vizită la Institutul Cantacuzino, după seria de proteste ale angajaților instituției.

La sosirea preşedintelui Iohannis la sediul instituţiei, un grup de persoane a afişat o pancartă cu un mesaj pentru salvarea Institutului Cantacuzino.

"Mulţumesc că m-aţi aşteptat, am văzut că nu se clarifică lucrurile şi am vrut să vin personal, să vorbesc cu conducerea şi să incercăm să clarificiăm lucrurile. Klaus Iohannis le-a spus că este păcat să se piardă astfel de valori şi i-a indemnat să aibă speranţă şi optimism.

Şeful statului urmează să viziteze centrul de producere a vaccinului gripal, laboratorul microbiologie moleculară şi laboratorul infecţii nosocomiale şi rezistenţă la antibiotice, laboratorul de infecţii transmise prin vectori, laboratorul zoonoze şi laboratorul infecţii respiratorii virale, precum şi muzeul Institutului Cantacuzino.

Klaus Ioha... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro