UPDATE. Frauda electorala din Moldova. Partidul Maiei Sandu a depus mii de contestatii. Diaspora iese din nou in strada si se pregateste sa dea in judecata Comisia Electorala Protestatarii acuza impiedicarea dreptului la vot

UPDATE 14.030: Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, şi-a exprimat ingrijorarea cu privire la neregulile celui de-al doilea tur de scrutin din Republica Moldova, inclusiv refuzul dreptului constituțional de a vota pentru moldoveni care trăiesc in străinătate, scrie Diez.md. Preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Rusu, de la Chişinău afirmă, insă, că rezultatele scrutinului - la care Igor Dodon a obţinut cu 68 de mii de voturi in plus - nu vor fi schimbate de contestaţii. Tot joi, Comisia Electorală Centrală de la Chişinău a rectificat rezultatele alegerilor de la trei secţii de votare care inversaseră, in favoarea lui Igor Dodon, voturile obţinute de cei doi candidaţi. Experții de la Chișinău spun că sunt probe suficiente pentru anularea turului doi al alegerilor Există suficiente probe pentru anularea turului doi al alegerilor din Republica Moldova, intrucat frauda la acest tur de scrutin s-a apropiat de 400.000 de voturi, susțin experți citatați de presa de la Chișinău. Amintim că in presă au apărut copii de pe procesele verbale de la secțiile de votare din Leușeni (Hincești), Copceac (Ștefan Vodă) și secția nr.5 din Nisporeni, unde caștigătoare era liderul PAS, insă in baza de date a CEC acestea erau inversate in favoarea lui Igor Dodon.

acum 56 luni (17 Nov 2016)

UPDATE 14.030: Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, şi-a exprimat ingrijorarea cu privire la neregulile celui de-al doilea tur de scrutin din Republica Moldova, inclusiv refuzul dreptului constituțional de a vota pentru moldoveni care trăiesc in străinătate, scrie Diez.md.

"Acest fapt reprezintă o iregularitate și o fisură in lege și trebuie examinat de către autoritățile competente pentru a se asigura că nu se va mai intampla in viitor. In cele din urmă, aceste alegeri au demonstrat că, atunci cand partidele de centru-dreapta: Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr acționează in comun și sunt unite, ele reprezintă o forță majoră, care poate aduce schimbarea in țară.

UPDATE 12.00: Inițiatoarea grupului Adoptă un Vot, Anastasia Condruc, cheamă cetățenii aflați peste hotare la un marș de solidarizare. Că vrem demisia celor incompetenți și cointeresați politic, iar lor pare să nu le pese de noi. Semnăturile sunt pentru mandatarea avocatului care va reprezenta Diaspora, pentru că ne propunem să dăm in judecată CEC pentru incălcarea drepturilor", a scris aceasta pe Facebook.

Lidera PAS, Maia Sandu, a mulțumit diasporei pentru implicarea de care au dat dovadă in cele două scrutine de vot și propune un model de contestație prin care cei care nu au putut vota. Modul in care v-ați mobilizat, v-ați ajutat reciproc pentru a ajunge la secțiile de vot este o premieră nu doar pentru Moldova, dar și pentru intreaga lume. Eu vă promit să fiu alături de voi.

Trebuie să transformăm elanul popular trezit de alegeri intr-o forță capabilă să restituie Republicii Moldova libertatea, democrația și bunăstarea. Așteptăm răspunsul la contestarea de către noi a rezultatelor alegerilor, după care vom veni cu planuri concrete pentru viitor", scrie Maia Sandu.

In Republica Moldova a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro