UPDATE. Fratii lui Omar Hayssam, condamnati definitiv in dosarul fugii acestuia din tara. Mustafa Tartoussi a ajuns la Penitenciarul Poarta Alba

--- Fratii lui Omar Hayssam, Mukhles si Mahmoud, au fost condamnati de Instanta suprema la cate cinci ani de inchisoare cu executare, iar Mustafa Tartoussi la sapte ani de inchisoare, pentru ca in 2006 l-au ajutat pe sirian sa fuga din tara, desi stiau ca este acuzat de terorism, anunta DIICOT intr-un comunicat de presa Judecatorii ICCJ au schimbat sentinta primita de cei trei in prima instanta, la Curtea de Apel Oradea, care a dispus achitare lor, in 8 octombrie 2012.

acum 116 luni (7 Oct 2014)

"La data de 7.10.2014, politistii constanteni au pus in aplicare Mandatul de Executare a Pedepsei cu Inchisoarea emis de Curtea de Apel Oradea, pe numele unui barbat de 53 de ani, cu resedinta in Constanta.

Persoana in cauza, condamnata la 7 ani inchisoare, a fost condusa pentru incarcerare la Penitenciarul Poarta Alba", informeaza IGPR intr-un comunicat de presa.

---

Fratii lui Omar Hayssam, Mukhles si Mahmoud, au fost condamnati de Instanta suprema la cate cinci ani de inchisoare cu executare, iar Mustafa Tartoussi la sapte ani de inchisoare, pentru ca in 2006 l-au ajutat pe sirian sa fuga din tara, desi stiau ca este acuzat de terorism, anunta DIICOT intr-un comunicat de presa

Judecatorii ICCJ au schimbat sentinta primita de cei trei in prima instanta, la Curtea de Apel Oradea, care a dispus achitare lor, in 8 octombrie 2012.

La sfarsitul lunii noiembrie 2007, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) i-au trimis in judecata pe Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul careia ar fi fugit Omar Hayssam din tara, si pe Mukhles si Mahmoud Omar, pentru ca, in perioada 23-30 iunie 2006, au planificat si inlesnit iesirea frauduloasa din Romania a lui Omar Hayssam, desi cunosteau ca sirianul a fost trimis in judecata pentru acte de terorism, prin organizarea si finantarea operatiunii de rapire in Irak, in martie 2005, a jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.

Potrivit procurorilor, Omar Hayssam a parasit Romania pe cale maritima, ajutat de cei trei, Tartoussi avand ca justificare "considerente de ordin material", iar fratii sirianului, "considerente de ordin familial".

In 5 aprilie 2005, Omar Hayssam a fost retinut si, desi Presedintia anunta atunci ca este acuzat de implicare in rapirea celor trei jurnalisti, sirianul a fost arestat preventiv pentru infractiuni economice, intr-un alt dosar.

La apro... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro