UPDATE. FOTO+VIDEO. Ploi si vijelie in zonele din sudul si sud-vestul tarii. Cateva judete, deja sub cod GALBEN

UPDATE. FOTO+VIDEO. Ploi si vijelie in zonele din sudul si sud-vestul tarii. Cateva judete, deja sub cod GALBEN

Atentionarea vizeaza raurile din bazinele hidrografice Drincea, Desnatui, afluentii Motrului si Jiului inferior din judetele Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului inferior din judetele Dolj si Olt, Calmatui - judetele Olt si Teleorman, bazinul superior al raului Vedea - aferent judetului Olt si afluentii mici ai raului Vedea din judetul Teleorman. Potrivit meteorologilor, in Oltenia, Muntii Banatului si local in Muntenia si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 15...20 l/mp si izolat 35...40 l/mp.

acum 67 luni (3 Sep 2014)

UPDATE.Judetul Giurgiu este, pana la ora 19.00, sub cod galben de ploi si vijelie. POtrivit ANM, in sudul judetului, zona localitatillor Gaujani, Gogosari, Putineiu, Toporu, Izvoarele, Daia, municipiul Giurgiu, se vor semnala cantitati de precipitatii care vor depasi 25 l/mp, intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie

---

UPDATE. Mai multe rauri din judetul Caras-Severin si Mehedinti se afla miercuri, pana la ora 24.00, sub cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Citeste si: Cod PORTOCALIU de INUNDATII pentru Caras-Severin si Mehedinti

UPDATE. Rauri din judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman se afla, in intervalul miercuri, ora 18.00 - joi, ora 20.00, sub cod galben, informeaza Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Atentionarea vizeaza raurile din bazinele hidrografice Drincea, Desnatui, afluentii Motrului si Jiului inferior din judetele Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului inferior din judetele Dolj si Olt, Calmatui - judetele Olt si Teleorman, bazinul superior al raului Vedea - aferent judetului Olt si afluentii mici ai raului Vedea din judetul Teleorman.

Conform INHGA, in intervalul miercuri, ora 18.00 - joi, ora 12.00, se pot produce, izolat, scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide, cu posibile efecte de inundatii locale, si pe unele rauri mici din alte bazine hidrografice, situate in judetele Caras-Severin, Gorj, Valcea, Arges si Giurgiu.

---

In intervalul mentionat va ploua in sud-vestul si sudul tarii, precum si la munte, unde se vor cumula cantitati de apa de 15...20 l/mp. In judetele Dolj, Mehedinti, Olt si Teleorman, cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp si izolat 50...60 l/mp.

In regiunile sudice si la munte, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de 50...70 km/h, iar izolat, mai ales in zona... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro