UPDATE. FOTO. Consulul Romaniei in El Salvador, asasinat la comanda. Cum il descriu apropriatii

UPDATE 18,00: Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei işi exprimă profundul regret faţă de decesul consulului onorific al Romaniei in Republica El Salvador, Emanuel Ricardo Salume Barake, şi transmite sincere condoleanţe familiei acestuia. Jurnaliștii de la "La Pagina" au stat de vorbă cu un angajat al lui Ricardo Enmanuel Salume Barakeh aducandu-și aminte de acesta ca de "un om liniștit, fără vicii, căruia ii plăcea să lucreze in ciuda varstei sale de 71 de ani". Reamintim că prima informație venită pe agențiile de știri a fost următoarea: consulul onorific al Romaniei in El Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost ucis, duminică, in casa sa din San Salvador, potrivit unui purtător de cuvant al procuraturii, citat de EFE, infrormează Agerpres.

acum 48 luni (11 Jul 2016)

UPDATE 18,00: Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei işi exprimă profundul regret faţă de decesul consulului onorific al Romaniei in Republica El Salvador, Emanuel Ricardo Salume Barake, şi transmite sincere condoleanţe familiei acestuia.

"Detaliile referitoare la imprejurările in care a survenit decesul consulului onorific urmează a fi clarificate in cadrul investigaţiilor judiciare intreprinse de autorităţile locale, cu care se menţine legătura. Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip şi respinge cu tărie violenţele, indiferent de raţiune şi formă de manifestare", precizează un comunicat transmis luni de către MAE.

Potrivit MAE, Salume Barake a fost numit consul onorific al Romaniei in El Salvador in anul 1994. Activitatea sa, in calitate de consul onorific al Romaniei, s-a concretizat mai ales prin acordarea de sprijin cetăţenilor romani in raport cu autorităţile salvadoriene.

Ministerul roman de Externe menţionează că propunerea de numire a lui Barake in funcţie a fost formulată in 1992 de către Ambasada Romaniei din Costa Rica, ambasadă care la data respectivă asigura reprezentarea diplomatică a Romaniei şi in El Salvador.

"Domnul Salume Barake era cunoscut in cercurile economice şi financiare din El Salvador ca o personalitate integră şi onestă. Candidatura sa a fost promovată după consultări prealabile cu Ministerul Afacerilor Externe din El Salvador", adaugă MAE.

După cum precizează autorităţilor romane, consulii onorifici nu sunt angajaţi ai statului roman şi nu sunt retribuiţi pentru activitatea prestată, fiind aleşi din randul cetăţenilor romani sau străini cu domiciliul in statul acreditar.

"Domnul Salume Barake nu era cetăţean roman, ci doar al statului El Salvador. In prezent, relaţiile diplomatice ale Romaniei cu Republica El Salvador sunt gestionate de Ambasada Romaniei la Ciudad de Mexico", se ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro